Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζουν επιδόσεις οι Μύλοι Σαραντόπουλου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ιστορικής αλευροβιομηχανίας στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι επενδύσεις κατά την περίοδο της κρίσης, η άνοδος των εργασιών και ο στόχος για διεύρυνση μεριδίου αγοράς. «Δεν φεύγουμε από το ΧΑ».

Ανεβάζουν επιδόσεις οι Μύλοι Σαραντόπουλου

«Κατά την περίοδο της κρίσης προχωρήσαμε σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ και διπλασιάσαμε όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις. Σήμερα διαθέτουμε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, που βρίσκεται σε μια πολύ κομβική τοποθεσία (επιλιμένιες εγκαταστάσεις, εξυπηρέτηση από γραμμή τρένου). Επιδιώκουμε λοιπόν να βελτιώσουμε τη θέση μας και το μερίδιό μας, ιδίως όταν κάποιοι ανταγωνιστές έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από την αγορά.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της ιστορικής (ιδρύθηκε το 1912) και εισηγμένης (από το 1949) αλευροβιομηχανίας Κων/νος Σαραντόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, σημειώνοντας παράλληλα πως το επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη (κατασκευή σιλό με στόχο τη διπλάσια δυνατότητα αποθήκευσης προϊόντων) ολοκληρώνεται τον προσεχή Σεπτέμβριο και λίγο αργότερα αναμένεται να εισπραχθεί η σχετική επιδότηση.

Το σύνολο των κινήσεων αυτών αποσκοπεί στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος και την επάνοδό της στην κερδοφορία.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Φέτος παρατηρείται μέχρι τώρα αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 7%-8% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.
  • Οι τράπεζες εμπιστεύονται την εταιρεία και την δανείζουν χωρίς εξασφαλίσεις, παρά μόνο με την υπογραφή της.
  • Δίδεται μεγάλη έμφαση σε ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης. Η υπόθεση των Folli-Follie έπληξε το κύρος και την αξιοπιστία των εταιρειών του ΧΑ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
  • Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού, ούτε και σε μειώσεις αποδοχών του προσωπικού.

«Δεν θα βγούμε από το ΧΑ»

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Σαραντόπουλος ανέφερε: «Εδώ και πολλά χρόνια μας έχει απασχολήσει το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι ουσιαστικά σε θέση να λειτουργήσει αναπτυξιακά τροφοδοτώντας με κεφάλαια τις εταιρείες. Εμείς όμως είμαστε στο ΧΑ από το 1949 και θα μείνουμε τόσο για ιστορικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους. Είμαστε μια μικρή, αλλά ιστορική εταιρεία. Βλέπουμε τα πράγματα σε ορίζοντα όχι λίγων ετών, αλλά γενεών. Μπορεί το χρηματιστήριο να αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα, αλλά στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες. Δεν προτιθέμεθα λοιπόν να αποχωρήσουμε από το Χρηματιστήριο της Αθήνας».

Το 2018 η Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος σημείωσε κύκλο εργασιών 19,2 εκατ. ευρώ (18,3 εκατ. το 2017), κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,056 εκατ. ευρώ (από +996 χιλ.) και ζημία προ φόρων 64 χιλ. ευρώ (έναντι -110 χιλ. ευρώ). Στις 31/12/2018 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 3,35 εκατ. ευρώ και καθαρός δανεισμός κοντά στα 10,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v