Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: «Ραντεβού» με τράπεζες από Σεπτέμβριο

Τι περιλαμβάνει το «μενού» των συζητήσεων του εισηγμένου ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες, μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών. Θα ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.

Dionic: «Ραντεβού» με τράπεζες από Σεπτέμβριο

Μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Dionic με τις πιστώτριες τράπεζες Alpha και Εθνική, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναχρηματοδότησης του εισηγμένου ομίλου.

Η Dionic έχει ήδη τακτοποιήσει το ζήτημα των οφειλών της προς τη Eurobank και τώρα επί τάπητος βρίσκονται:

α) Το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση προνομιούχων μετοχών, έκδοση που θα καλύψει η Alpha Bank, υποκαθιστώντας το υπάρχον μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που κατέχει.

β) Μια ρύθμιση-αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Εθνική Τράπεζα.

Αν όλα αυτά εξελιχθούν ομαλά, τότε το… μπαλάκι ξαναγυρνά στην Dionic, η οποία θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, προκειμένου να αναπτύξει υπάρχουσες δραστηριότητες και να επεκταθεί σε νέες.

Επί του παρόντος, έμφαση δίδεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία των σημερινών δραστηριοτήτων, κάτω από το βάρος του υψηλού δανεισμού.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η θυγατρική εταιρεία Atcom, το Πρότυπο Κέντρο Διανομών και η εμπορική δραστηριότητα του ομίλου.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v