Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη με τους ομολογιούχους

Στα 90 εκατ.ευρώ αποτιμά τα ακίνητα που δίνει η εταιρία στους ομολογιούχους πιστωτές της. Προσφέρει επιπλέον ομολογίες 20 εκατ. ευρώ εκδόσεως της OpsCo, το option απόδοσης επιπλέον 10 εκατ. ευρώ και την υπόσχεση για «ξεμπέρδεμα» σε 7 μήνες. Μαξιλάρι για ώρα ανάγκης οι μετοχές Dufry.

Folli Follie: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη με τους ομολογιούχους

Διευκρινίσεις επί της αναθεωρημένης πρότασης προς τους ομολογιούχους της έδωσε σήμερα η διοίκηση της Folli Follie, επιμένοντας ωστόσο στις βασικές γραμμές του Term Sheet που δημοσιοποίησε στις 15 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρίας υποστηρίζοντας το σχήμα των δύο εταιρικών οντοτήτων (OpsCo και AssetCo) προσφέρει μέσω της AssetCo στους ομολογιούχους της λίστα με ακίνητα (το σημαντικότερο μέρος των οποίων είναι δεσμευμένο από την Ελληνική Πολιτεία), τα οποία αποτιμά στα 90 εκατ.ευρώ.

Πέραν τούτων, υπόσχεται να προσφέρει νέες ομολογίες συνολικής αξίας 20 εκατ.ευρώ στους πιστωτές ομολογιούχους της, εκδόσεως της OpsCo. Δεδομένης της υποχρεωτικής διάρκειας διακράτησης προσφέρει επιπλέον στις εν λόγω ομολογίες επιτόκιο 9%, εκτιμώντας ότι σε βάθος 5ετίας, οι πιστωτές θα εισπράξουν υπό τη μορφή μερίσματος επιπλέον 10 εκατ.ευρώ.

Στη ρητορική της ωστόσο η διοίκηση της εταιρίας προβάλλει επιπλέον την ταχύτητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές της, εκτιμώντας ότι βάσει των διαδικασιών του πτωχευτικού η όλη διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 4-7 μηνών, έναντι της πολύχρονης και αβέβαιης διαδικασίας ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie.

Η διοίκηση της εταιρίας επιμένει πως υπάρχουν δυνατότητες διάσωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της και διαφωνεί με το πόρισμα της PwC που έθετε ζήτημα αδυναμίας συνέχισης.

Εξ’αυτού του λόγου εκτιμά ότι χρειάζεται η OpsCo να διατηρήσει εκτός αποθέματα και το όποιο free cash flow, και το ποσοστό συμμετοχής στην Dufry (το οποίο ενδέχεται να φθάνει και τα 80 εκατ. ευρώ ρευστοποιήσιμης αξίας). Η εταιρία επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαιτησίας προκειμένου να αποδεσμευθεί και να ρευστοποιήσει το εν λόγω ποσοστό.

Εξηγεί επιπλέον πως η συμμετοχή Dufry αποτελεί «μαξιλάρι» ρευστότητας για την OpsCo, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξυγίανση της αλλά και «απόθεμα» για την εκπλήρωση των όρων των ομολογιών που προσφέρει στους ομολογιούχους.

Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο σχέδιο (έναντι του αρχικού του Ιανουαρίου) η διοίκηση της εταιρίας επί της ουσίας παύει να ζητά την εισροή «φρέσκου» χρήματος από τους ομολογιούχους (απαίτηση που άγγιζε τα 62 εκατ.ευρώ), διατηρώντας ωστόσο στην OpsCo, σειρά ενδεχομένως αξιοποιήσιμων και ρευστοποιήσιμων στοιχείων – πέραν των μετοχών Dufry-, όπως θυγατρικές εταιρίες (LinksofLondon, FFCosmetics). Παράλληλα, διατηρεί «ανέπαφο» το μετοχολόγιο της, με την οικογένεια Κουτσολιούτσου να συνεχίζει να ελέγχει απολύτως μετοχικά την OpsCo.

Επί της διαδικασίας η διοίκηση της εταιρίας υποστηρίζει ότι με το προτεινόμενο σχέδιο συμφωνίας «απλοποιεί» τις διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v