Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την Creta Farms

Οι εκτιμήσεις της Ernst & Young για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης. Το μνημόνιο με τις πιστώτριες τράπεζες, οι δυνητικοί επενδυτές, η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει και τα «αγκάθια».

Τέσσερις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την Creta Farms

Στην απαρχή της διαδικασίας αναδιάρθρωσής της βρίσκεται η Creta Farms, σύμφωνα με τον Π. Παπάζογλου, επικεφαλής του ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου Ernst&Young στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή του σχετικού MoU, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και των βασικών μετόχων της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι η EY έχει επιλεγεί ως ο ελεγκτικός φορέας που θα αναλάβει με την τοποθέτηση CRO στην εταιρεία, ώστε να παρακολουθεί την πορεία της, αλλά και να την οδηγήσει έως το σημείο εισόδου στρατηγικού επενδυτή. Παράλληλα, είναι ο φορέας που ανέλαβε την εξεύρεση και αξιολόγηση των δυνητικών ενδιαφερομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπάζογλου ανέφερε χθες, στο περιθώριο δημοσιογραφικής εκδήλωσης, πως ήδη εκφράζεται το ενδιαφέρον τεσσάρων διαφορετικών επενδυτικών πόλων.

Επιβεβαίωσε αφενός την (υπό όρους) δέσμευση Δουζόγλου αλλά και της αμερικανικής HIG, συμπληρώνοντας ότι δυνητικό ενδιαφέρον έχει εκφράσει τόσο ο επιχειρηματίας Σπ. Θεοδωρόπουλος (βασικός μέτοχος της Νίκας) όσο και τέταρτο επενδυτικό fund.

Ο ίδιος εκτίμησε πως εφόσον ολοκληρωθούν οι τυπικές εκκρεμότητες και εκκινήσει η διαδικασία ενασχόλησης της EY (η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2019), μια νέα συμφωνία με είσοδο στρατηγικού επενδυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην όλη διελκυστίνδα, κατ' αρχάς προετοιμάζεται η αποτύπωση της εικόνας και της αξίας της εταιρείας, ενώ ακολούθως αναμένεται η διαπραγμάτευση μεταξύ δυνητικών επενδυτών και πιστωτριών τραπεζών για τους όρους της συμφωνίας.

Παράμετρος δε που αρκετές πλευρές θεωρούν ως κρίσιμη είναι και η διατήρηση του πλήθους των εργαζομένων της εταιρείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις προσεγγίζουν τους 850, 300 εκ των οποίων απασχολούνται στην Κρήτη, όπου και τυπικώς εδρεύει η εταιρεία. Ο παράγοντας αυτός εξάλλου κινητοποίησε άμεσα τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσο και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γ. Κεφαλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v