Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Στόχος ο διπλασιασμός εσόδων μέχρι το 2021

Ετήσια έσοδα κοντά στο μισό δισ. ευρώ για το 2021 προβλέπει το τριετές πλάνο της εταιρείας, όπως υποστήριξε χθες η διοίκηση, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Στα 440 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή συμβάσεων 120 εκατ.

Intrakat: Στόχος ο διπλασιασμός εσόδων μέχρι το 2021

Διπλασιασμό των εσόδων της, που το 2018 διαμορφώθηκαν σε 232,1 εκατ. ευρώ, την επόμενη τριετία, επιδιώκει η διοίκηση της Intrakat, όπως υποστήριξε στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση. Δεύτερος στόχος του τριετούς σχεδίου 2019-2021 είναι να διατηρηθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων σε επίπεδα διπλάσια από τον ετήσιο κύκλο εργασιών.

Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της θυγατρικής του ομίλου Intracom κινείται κοντά στα 440 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή νέων έργων, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στο τέλος της περυσινής χρονιάς, το ανεκτέλεστο προερχόταν κατά 55% από ιδιωτικά έργα και κατά 45% από δημόσια. Πέρυσι, τα έσοδα της εταιρείας προήλθαν κατά 79% από τις κατασκευές, 12% από έργα δικτύων, 6% από τις μεταλλικές κατασκευές και 4% από περιβαλλοντικά έργα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, θα διατηρηθεί η εστίαση στα ιδιωτικά έργα, αλλά επιδιώκεται η ενίσχυση της παρουσίας και σε δημόσια έργα καθώς και στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τις συμβάσεις παραχώρησης, τα περιβαλλοντικά έργα και οι υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management). Ο πρόεδρος της εταιρείας Δημ. Κούτρας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια επέκτασης της δραστηριότητας στο εξωτερικό κυρίως στα Βαλκάνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιntrakat Πέτρος Σουρέτης (φωτό) επικεντρώθηκε χθες και στις θετικές προοπτικές που έχει ο κατασκευαστικός κλάδος. Όπως είπε, «χωρίς καμία πρόθεση πολιτικολογίας αλλά με σαφή πρόθεση «ανάγνωσης» των μηνυμάτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, θεωρώ ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν με νέους όρους και νέες πρακτικές. Με την εύλογη επιφύλαξη που κάθε Έλληνας έχει για την απόσταση λόγων-έργων, εκτιμώ ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να ξαναγίνει ο κλάδος μας, πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας όπως και η πρόθεση της απλοποίησης, επιτάχυνσης και εξυγίανσης των γραφειοκρατικών ανασταλτικών εμποδίων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v