Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Δηλώνει «παρών» στη διαχείριση λιμένων

Έτοιμη να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν για τη διαχείριση μαρίνων, δηλώνει η εισηγμένη εταιρεία. Πώς σχολιάζει η διοίκηση τη φημολογία για νέο deal με την τουρκική Dogus. Θετική έκπληξη η διανομή μερίσματος στους μετόχους.

Κυριακούλης: Δηλώνει «παρών» στη διαχείριση λιμένων

Το σαφές ενδιαφέρον για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του oμίλου στο χώρο της διαχείρισης μαρίνων, εξέφρασε στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Θεοφάνης Kυριακούλης.

«Ακόμη και όταν πουλούσαμε κατά το παρελθόν την πλειοψηφία θυγατρικής μας εταιρείας στην τουρκική Dogus, τονίζαμε πως δεν προτιθέμεθα να αποσυρθούμε από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Όλοι οι διαγωνισμοί που τυχόν θα προκηρυχθούν για τη διαχείριση μαρίνων από τη νέα κυβέρνηση μας ενδιαφέρουν, αρκεί να διαπιστώσουμε ότι οι όροι θα είναι τέτοιοι, έτσι ώστε να λειτουργήσουν προς το συμφέρον της εταιρείας. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε διαγωνισμούς απλά για να κάνουμε θόρυβο», ανέφερε χαρακτηριστικά (υπονοώντας ενδεχομένως ότι για τον λόγο αυτό δεν διεκδικήθηκε η μαρίνα του Αλίμου).

Σε ό,τι αφορά τη φημολογία που θέλει την τουρκική Dogus να επιδιώκει να επαναπουλήσει τις μαρίνες που διαθέτει στον εισηγμένο όμιλο, η απάντηση του αντιπροέδρου της εταιρείας Σπύρου Κυριακούλη ήταν προσεκτική:

«Δεν είμαστε στο μυαλό του συγκεκριμένου επενδυτή και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις του. Δεν υπάρχει γενικότερα τίποτε το συμφωνημένο και ανακοινώσιμο. Από την πλευρά μας, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις που προκύπτουν σχετικά ζητήματα λειτουργούμε με βάση τη σχέση κόστους-οφέλους. Δεν μας αρέσουν οι πρόσκαιροι εντυπωσιασμοί».

Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία της εταιρείας, η διοίκηση ανέφερε πως «δεν βλέπουμε κάποιον παράγοντα που να μας προειδοποιεί ότι το 2019 θα είναι χειρότερο από την περυσινή χρονιά. Βλέπουμε μια οικονομική χρήση αντίστοιχη με εκείνη του 2018 ή και λίγο καλύτερη».

Τέλος:

• Η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,0263326 ευρώ ανά μετοχή (όσο και πέρυσι), το οποίο θα καταβληθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Αρχικά, το διοικητικό συμβούλιο είχε προτείνει τη μη διανομή μερίσματος, ωστόσο η απόφαση άλλαξε κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη εξ ενός εκ των βασικών μετόχων.

• Δεν θα πρέπει να αναμένεται από την εταιρεία κάποια εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον τομέα της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v