Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς «λευκό καπνό» ραντεβού Αδ. Γεωργιάδη-M. Δομαζάκη

Στο επίκεντρο η πίεση για ενεχυρίαση των μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελευταίοι προς το παρόν δεν φαίνεται να συναινούν σε αυτή την κίνηση. Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Χωρίς «λευκό καπνό» ραντεβού Αδ. Γεωργιάδη-M. Δομαζάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη έχουν σήμερα οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farm. Αντικείμενο η πορεία διάσωσης της επιχείρησης και το αίτημα των τραπεζών να δοθούν ως ενέχυρο οι μετοχές των βασικών μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farm προς το παρόν δεν φαίνεται να συναινούν στην ενεχυρίαση των μετοχών τους, πέραν του 19% που έχει ήδη ενεχυριαστεί από τις τράπεζες. Ηδη έγινε η συνάντηση με τον Μ. Δομαζάκι και αναμένεται η συνάντηση με τον Κ. Δομαζάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε δηλώσει ότι «μέχρι σήμερα οι μέτοχοι δεν έχουν δείξει την καλή διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες για να χορηγηθεί από τις τράπεζες επιπλέον κεφάλαιο».

Όπως διευκρίνισε «δεν έχουν βάλει ενέχυρο τις μετοχές τους. Η υπογραφή τους στο MoU είναι η καλή τους πρόθεση, δεν αποτελεί ενέχυρο μετοχών. Οι ιδιοκτήτες της Creta Farm θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά αν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες, ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο ή αν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους. Και σε αυτή την περίπτωση να ξέρετε ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές. Το λέω από τώρα για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι. Φρέσκο χρήμα από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις δεν μπορεί να δοθεί. Αν έχουν οι ιδιοκτήτες σχέδιο εγγυήσεων που μπορούν να το δεχτούν οι τράπεζες πολύ ευχαρίστως να παράσχω ξανά τις υπηρεσίες μου. Όμως στο τέλος οι μέτοχοι αποφασίζουν για τη μοίρα μιας επιχείρησης, όχι ο υπουργός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v