Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση της ΔΕΗ για την επιλογή Διοίκησης

Δεν τυγχάνει πλέον εφαρμογής το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής για την εκλογή Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου, τονίζει η Επιχείρηση.

Η απάντηση της ΔΕΗ για την επιλογή Διοίκησης

Μετά την μεταβίβαση του 34% των μετοχών της ΔΕΗ από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΕΣΥΠ δεν τυγχάνει πλέον εφαρμογής το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου περί της εκλογής Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, "Αυτό άλλωστε συνέβη και κατά την περίπτωση της επανεκλογής του κ. Παναγιωτάκη το 2018."

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρώην υπουργός Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ερωτηματικά δημιουργεί η επιλογή της Κυβέρνησης να μην τηρήσει τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 49Α) για τη διατύπωση γνώμης από την Επιτροπή Δημοσίων Eπιχειρήσεων, Tραπεζών, Oργανισμών Kοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για την καταλληλότητα του νέου προέδρου της ΔΕΗ», σημειώνοντας πως «καλυπτόμενη πίσω από τον Νόμο 4389/2016 για την ΕΔΗΣ, παραβιάζει τον κανονισμό, υποτιμώντας και μη αξιοποιώντας τον θεσμικό ρόλο της Βουλής, που θα ενίσχυε τη λειτουργία της ΔΕΗ και της νέας διοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v