Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Κέρδος 30 εκατ. στην πώληση του Grant Hotel Summer Palace

Κεφαλαιακό κέρδος έγραψε στο β' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Εθνική από τη μεταβίβαση στον όμιλο Μήτση της Grand Hotel Summer Palace, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που έχει μείνει γνωστό ως «Αστέρας Ρόδου».

ETE: Κέρδος 30 εκατ. στην πώληση του Grant Hotel Summer Palace

Μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε ο όμιλος Μήτση και στις 14 Ιανουαρίου υπογράφηκε με την Εθνική η σύμβαση πώλησης, βάσει της οποίας στις 5 Απριλίου άλλαξε χέρια η Grant Hotel Summer Palace, έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ. Η ελάχιστη τιμή πρώτης προσφοράς ( τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού) είχε οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ

Με δεδομένο ότι η Εθνική είχε αποτιμημένη την εταιρεία στα βιβλία της στα 20 εκατ. ευρώ, το κεφαλαιακό κέρδος ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μήτση μισθώνει, με μακροχρόνια συμφωνία, από την Grand Hotel Summer Palace το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων και επομένως είχε άποψη για το πόσο αποτιμάται και ποιες είναι οι αναγκαίες επενδύσεις ανακαίνισής του.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1960. Διαθέτει συνολικά 417 δωμάτια και 695 κλίνες, ενώ έχει εμπορικούς χώρους επιφάνειας 40 χιλ. τ.μ, τρεις υπαίθριες πισίνες και γήπεδο τένις επί οικοπέδου 22 στρεμμάτων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Ρόδου και στο λιμάνι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v