Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VKN Capital: Ενδιαφέρον για την Creta Farms

Με πολλούς αστερίσκους, αλλά ωστόσο, με σαφή στόχευση στην αγορά τροφίμων κινούνται οι επενδυτικές επιλογές του fund της οικογένειας Κάτσου. «Παρών» για το Ελληνικό και την επένδυση στη Lamda Development.

VKN Capital: Ενδιαφέρον για την Creta Farms

Ενίσχυση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της VKN Capital επιδιώκει η οικογένεια Κάτσου, εξετάζοντας σειρά πιθανών ευκαιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Β.Κάτσος –στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας της Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης – αναφέρθηκε στο κατ’αρχήν ενδιαφέρον του για την Creta Farm.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν είναι πρώιμη η οποιαδήποτε αξιολόγηση μιας σοβαρής επενδυτικής επιλογής, εξαιτίας των ουσιαστικών περιπλοκών που σχετίζονται με την εξυγίανση της εταιρείας.

Παρόλα αυτά και έχοντας ήδη τοποθετηθεί επενδυτικά στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων μέσω της Παλίρροια και της Cafetex, το VKN Capital επιδιώκει περαιτέρω διείσδυση. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Μινέρβα, και μπήκε στο «κάδρο» και η CretaFarms.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες επενδύσεις του οικογενειακών συμφερόντων fund, ο κ. Κάτσος ανάφερε ειδικότερα, πως η Παλίρροια, σχεδιάζει –μετά και την στελεχιακή της ενίσχυση- διπλή στρατηγική ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει την οργανική της επέκταση στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτοχρόνως σχεδιάζει την ενίσχυση της και μέσω εξαγορών, ούτως ώστε να αποκτήσει ένα pull προϊόντων μεσογειακής διατροφής, που θα τις επιτρέψει αποτελεσματικότερη διείσδυση στα δίκτυα πωλήσεων. Σημειώνεται πως η Παλίρροια, ως αυτόνομη εταιρική οντότητα διαθέτει καθαρό ταμείο 20 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό, θέση που της επιτρέπει επιθετική ανάπτυξη, πέραν των πιθανών κινήσεων της VKN Capital.

Όσον αφορά την Cafetex, η οποία διαχειρίζεται το Brand Coffee Way, συνεχίζει τη διείσδυση της στα εγχώρια λιανικά δίκτυα και σε δεύτερο χρόνο μια εξωστρεφή στρατηγική, η οποία προς το παρόν εμποδίζεται από τον ειδικό φόρο που αποτρέπει τις εξαγωγές.

Πέραν των παραπάνω, το VKN Capital συνεχίζει να σκανάρει ευκαιρίες τόσο στους τομείς υπηρεσιών υγείας (έχει ήδη επενδύσει σε ιδιωτική κλινική στη Μύκονο), στο χώρο του φαρμάκου (προνομιακό πεδίο λόγω της παραδοσιακής ενασχόλησης της οικογένειας) αλλά και σε τουριστικές επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται πως η VKN Capital από κοινού με το Olympia Group (συμφερόντων Π. Γερμανού) έχουν αποκτήσει το 12,8% της Lamda Development, υποστηρίζοντας την μακροπρόθεσμη επένδυση στο Ελληνικό. Δήλωσε δε πως το επενδυτικό σχήμα είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει με νέα κεφάλαια την εν λόγω επένδυση μέσω πιθανής νέα ΑΜΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v