Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Νέο αίτημα παράτασης του standstill agreement με τράπεζες

Εντός του μήνα η απάντηση των τραπεζών στο αίτημα παράτασης της σύμβασης ανοχής έως τις 12 Δεκεμβρίου, δηλώνει ο Γ. Μυλωνάς. Το σχόλιο για την απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ.

Alumil: Νέο αίτημα παράτασης του standstill agreement με τράπεζες

Σε συνέχεια πρόσφατων, ανεπιβεβαίωτων δημοσιευμάτων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων και σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 3327/16.09.2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Γ. Μυλωνάς, επικεφαλής της Alumil, σημειώνει τα εξής:

«Η καταληκτική ημερομηνία της από 22.10.2018 σύμβασης ανοχής (standstill agreement) παρήλθε μεν τη 12η Σεπτεμβρίου 2019, πλην όμως έχει ήδη υποβληθεί προς τις Πιστώτριες Τράπεζες νέο αίτημα παράτασης της σύμβασης μέχρι τη 12η Δεκεμβρίου 2019, η θετική απάντηση επί του οποίου εκτιμάται ότι θα ληφθεί εντός του τρέχοντος μηνός.

Η αιτηθείσα παράταση του standstill agreement θα δώσει τη δυνατότητα στην Εταιρεία και τις Πιστώτριες Τράπεζες, αρχικώς μεν, να οριστικοποιήσουν τους ενδεικτικούς όρους της αναδιάρθρωσης, κατόπιν δε, να υπογράψουν την τελική σύμβαση αναδιάρθρωσης. 

Αναφορικά με τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της ΑΛΟΥΦΟΝΤ από την ΑΛΟΥΜΥΛ, επαναλαμβάνουμε ότι αυτή θα καταστήσει ευχερέστερη την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγματευόμενης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της ΑΛΟΥΜΥΛ, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει εκτεταμένες επιχειρηματικές συνέργειες σε επίπεδο χρηματοοικονομικού και λειτουργικού κόστους.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η ΑΛΟΥΜΥΛ θα προβεί, σύμφωνα με την εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία, στην ορθή και έγκαιρη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη σκοπούμενη συγχώνευση και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού της δανεισμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v