Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

Διαψεύδει η εταιρία δημοσιεύματα για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο. «Δεν ασχολούμαστε με γραφικότητες...», η απάντηση σε Κ. Δομαζάκη. Την επόμενη εβδομάδα η υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών, εκκρεμεί η ενεχυρίαση των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη.

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

Μετατίθεται για δεύτερη φορά η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την Creta Farm.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της εισηγμένης είχε ορίσει την 21 Σεπτεμβρίου ως την καταληκτική ημερομηνία προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ωστόσο, ατύπως αυτή μετατέθηκε για σήμερα. Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες, δόθηκε εκ νέου παράταση στην όλη διαδικασία έως την προσεχή Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες διεκόπη εκ νέου η Γ.Σ. των μετόχων της Creta Farm, γεγονός που τυπικώς αλλά και ουσιαστικώς, έπαιξε ρόλο στην απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα αγγίζουν τα 10, ωστόσο παραμένει ανοιχτό αν τελικώς εμπλακούν έστω και μη δεσμευτικά στη διαδικασία.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκκρεμεί η υπογραφή ενεχυρίασης των μετοχών των βασικών μετόχων (Μ. Δομαζάκι και Κ. Δομαζάκη) προς τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελική μεταβίβαση είναι δρομολογημένη για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ταυτόχρονα προετοιμάζεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της Creta Farm μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κατάθεση τοποθετούνταν έως τα μέσα Οκτώβρη, προθεσμία που φαίνεται να υποσκελίζεται από τις εξελίξεις.

Διαψεύδει η εταιρία αλλαγές στο ΔΣ

Επί των δημοσιευμάτων που έχουν κυκλοφορήσει ώρα στο διαδίκτυο με θέμα το «νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας», η Εταιρεία διασαφηνίζει ότι το ισχύον και νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είναι αυτό που βρίσκεται δημοσία αναρτημένο στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της υπηρεσίας ΓΕ.ΜΗ. και οιοσδήποτε μπορεί να το επιβεβαιώσει ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, η Εταιρεία επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, επισημαίνει ότι οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου πληροφορία δημοσιοποιείται, συνιστά σκόπιμη προσπάθεια παραπληροφόρησης του κοινού, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Δεν ασχολούμαστε με γραφικότητες...»

«Η Εταιρεία μένοντας πιστή στην σύννομη στάση της απέναντι στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει από τρίτους, δηλώνει ότι αρνείται κατηγορηματικά να εμπλακεί σε περαιτέρω γραφικότητες και αναληθείς ισχυρισμούς που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Με τον τρόπο αυτό απάντησε νωρίτερα η εταιρεία σε όσα κατήγγειλε χθες ο μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: 

Η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, επιθυμεί να καταστήσει εκ νέου σαφές τοις πάσι ως προς την χθεσινή διακοπείσα συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας και τη σωρεία κακόβουλων αιτιάσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με αυτή ότι τηρήθηκαν, όπως πάντα, όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες και ουδεμία αμφισβήτηση χωρεί περί του αντιθέτου. Όπως έχουμε ήδη γνωστοποιήσει και ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, η χθεσινή συνεδρίαση διεκόπη νομίμως και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00 στην έδρα της Εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης. Ως εκ τούτου, όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένου του θέματος «Ανάκληση Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που θα διοικήσει την εταιρεία κατά το νόμο και το Καταστατικό της για την ευόδωση του εταιρικού σκοπού» θα συζητηθούν στην ως ανωτέρω νομίμως ορισθείσα ημερομηνία συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Η Εταιρεία μένοντας πιστή στην σύννομη στάση της απέναντι στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει από τρίτους, δηλώνει ότι αρνείται κατηγορηματικά να εμπλακεί σε περαιτέρω γραφικότητες και αναληθείς ισχυρισμούς που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v