Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιασμό ισολογισμού επιδιώκει η Attica Bank

Επιχειρείται διεύρυνση του πελατολογίου της σε νέες ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα σε ό,τι αφορά τα προβληματικά δάνεια.

Διπλασιασμό ισολογισμού επιδιώκει η Attica Bank

Τον διπλασιασμό του ισολογισμού της Attica Bank μέσα στην επόμενη πενταετία έχει βάλει ως κεντρικό στρατηγικό στόχο η διοίκηση της τράπεζας.

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από τη διεύρυνση του πελατολογίου της σε νέες ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως είναι γιατροί και δικηγόροι, μεγάλοι αγρότες και βιοτέχνες, αλλά και μέσα από τη μεταπήδηση της τράπεζας στην ψηφιακή εποχή, με την εφαρμογή σύγχρονων τραπεζικών υπηρεσιών.

Μεγάλο στοίχημα για την τράπεζα αποτελεί η ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης καθώς όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρός της Κώστας Μητρόπουλος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης, η τράπεζα σήμερα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και στόχος είναι να παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Attica Βank μετά τις δύο τιτλοποιήσεις συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας παραμένουν περίπου 800 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), εκ των οποίων τα 415 εκατ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) και τα υπόλοιπα αμφίβολης είσπραξης.

Στο κομμάτι των ιδιωτών, 350 εκατ. ευρώ από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα είναι στεγαστικά, περίπου 50 εκατ. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια και κάρτες και από το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών, περίπου 100 εκατ. ευρώ είναι δάνεια που έχουν ενταχθεί στις προστατευτικές διαστάσεις του παλαιού νόμου Κατσέλη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρηματικών και ανέρχονται σε 430 εκατ. ευρώ.

Για την επόμενη ημέρα, η τράπεζα έχει στόχο την αύξηση των καταθέσεων, την ενίσχυση των χορηγήσεων σε νέες επιχειρηματικές ομάδες και την ενεργή διαχείριση των περίπου 800 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Στο πλαίσιο της ενεργής διαχείρισης, η τράπεζα αναμένεται σε δεύτερη φάση να κάνει χρήση όλων των εργαλείων, από πωλήσεις μέχρι και τιτλοποιήσεις.

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v