Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνουν την πίεση στην Creta Farms οι τράπεζες

Την αποχώρηση της διοίκησης και την αντικατάσταση της ζητούν με επιστολή τους οι πιστώτριες τράπεζες. Η καθυστέρηση στην εξυγίανση, το «χλιαρό» επενδυτικό ενδιαφέρον και η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Αυξάνουν την πίεση στην Creta Farms οι τράπεζες

Νέα πίεση προς την νυν διοίκηση της Creta Farm ασκούν οι πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να τερματιστεί η επιζήμια για την εταιρία διελκυστίνδα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες – οι οποίες είναι μετοχικά κυρίαρχες μετά την παράδοση και ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων- έστειλαν επιστολή προς το νυν διοικητικό συμβούλιο, ζητώντας την απόσυρση του και τον ορισμό μια νέας ανεξάρτητης διοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω αντεγκλήσεων των ιδρυτών της για το ποιος ελέγχει την εταιρεία, γεγονός που με τη σειρά του, κατά την οπτική των τραπεζών, εμποδίζει το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο σημειωτέον προβλεπόταν να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της Γ.Σ. που είχε διακοπεί δυο φορές, διαδικασία που αμφισβήτησε ο Κ. Δομαζάκης.

Να σημειωθεί δε ότι ότι έως τα μέσα Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί η υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο 106 άρθρο του πτωχευτικού, ορόσημο που έχει προφανώς απομακρυνθεί.

Ηδη, έχει αναβληθεί δύο φορές η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών. Κατά πληροφορίες χθες εκδηλώθηκε κατ’ αρχήν ενδιαφέρον (με τον αριθμό των προσφορών να παραμένει ανεπιβεβαίωτος), ωστόσο, η όλη διαδικασία τελεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει άμεση ανάγκη ρευστότητας προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό οι πιστώτριες τράπεζες είχαν αποδεχθεί να δώσουν ενδιάμεση χρηματοδότηση της τάξης των 3-4 εκατ. ευρώ, εφόσον ενεχυρίασαν τα ποσοστά των αδελφών Δομαζάκη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v