Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Εκκληση εργαζομένων να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Ζητάμε από τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού και από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δηλώνουν.

Creta Farms: Εκκληση εργαζομένων να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Έκκληση στις πιστώτριες τράπεζες «να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία της εταιρείας Creta Farm, καθώς και την τάχιστη ολοκλήρωση του ελέγχου για τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εισόδου νέου επενδυτή», απευθύνουν οι εργαζόμενοι της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Επίσης, ζητούν από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι εργαζόμενοι της Κρέτα Φαρμ επέλεξαν όλο αυτό το διάστημα της κρίσης που ταλανίζει την εταιρεία και απειλεί το εργασιακό τους μέλλον να κρατήσουν στάση ευθύνης, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και νηφαλιότητα, προκειμένου να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου αυτού και αναφερόμαστε τόσο στους βασικούς μετόχους όσο και στις πιστώτριες τράπεζες.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μία εταιρεία που πλέον δεν τους ανήκει και δυναμιτίζουν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες, σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου", παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις.

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων, οι πιστώτριες τράπεζες αντί να φροντίσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να αποφανθούν άμεσα για τη νομιμότητα των διαδικασιών, θέτουν για άλλη μία φορά την εταιρεία σε ομηρία, παγώνοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και καθυστερώντας την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που συμφωνήθηκε και είναι απαραίτητη, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει εν λειτουργία στην επόμενη μέρα.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, η μισθοδοσία του προσωπικού δεν καταβλήθηκε, αν και τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι αγορές πρώτων υλών έχουν ξαναπαγώσει και η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην εταιρεία υπάρχει CRO που ελέγχει και υπογράφει όλες τις συναλλαγές, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πιστωτών και όταν την προηγούμενη Παρασκευή και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ποιον, λοιπόν, συμφέρει η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί να απαξιωθεί; Γιατί άλλη μία φορά οι τράπεζες στις οποίες πλέον ανήκει η εταιρεία επιλέγουν την ανεύθυνη στάση;

Ζητάμε από τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία της εταιρείας, καθώς και την τάχιστη ολοκλήρωση του ελέγχου για τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εισόδου νέου επενδυτή. Τέλος, ζητάμε από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης. Παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v