Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις ενδιαφερόμενοι για τα εργοστάσια της ΕΒΖ

Η Royal Sugar, η Innovation Brain και η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους για τη μίσθωση των εργοστασίων της εταιρείας, ώστε να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή ζαχαρότευτλων.

Τρεις ενδιαφερόμενοι για τα εργοστάσια της ΕΒΖ

Τρεις προσφορές για τη μίσθωση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες, κατατέθηκαν χθες στην εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων εργοστασίων, ώστε να απορροφηθεί η φετινή τευτλοπαραγωγή, έκτασης περίπου 16.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον τους επέδειξαν η Royal Sugar του Νίκου Καραθανάση, η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ και η Τράπεζα της Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην συνεταιριστική Σερρών και Πιερίας). Το λόγο πλέον έχει η Tράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη το τίμημα.

Οπως, πάντως, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, υπάρχει ακόμα δρόμος για να αναδειχθεί ο μισθωτής, καθώς θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το είδος και το ύψος της συντήρησης που πρέπει να γίνουν στα εργοστάσια, στη συνέχεια ο μισθωτής θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία με τους τευτλοπαραγωγούς για την απορρόφηση των τεύτλων και να βρει εξειδικευμένο προσωπικό. 

Βάσει της πρόσκλησης της ΕΒΖ η εκμίσθωση αφορά τα εργοστάσια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες αποκλειστικά σε μισθωτές που θα τα χρησιμοποιήσουν για τους σκοπούς της παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης ζάχαρης, αρχής γενομένης από την καμπάνια του έτους 2019. Η εκμίσθωση θα αφορά σε μέγιστη χρονική διάρκεια 28 μηνών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υποχρεούται να μισθώσει και τα δύο εργοστάσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v