Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Συμφωνία με ΕΤΕ για τα δύο οικόπεδα δίπλα στο The Mall

Υπογράφηκε MoU μεταξύ των δύο πλευρών. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, εφόσον εκδοθεί και εγκριθεί από το ΣτΕ Προεδρικό Διάταγμα που να επιλύει τα θέματα νομιμοποίησης του The Mall Athens. Το τίμημα.

Lamda: Συμφωνία με ΕΤΕ για τα δύο οικόπεδα δίπλα στο The Mall

Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ Lamda και Εθνικής Τράπεζας για την αγορά από την πρώτη των δύο οικοπέδων της τράπεζας, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Memorandum of Understanding (MoU), το οποίο προβλέπει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, έναντι τιμήματος που ξεπερνά ελαφρώς τα 11 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδοθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα επιλύονται τα θέματα νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens».

Πρόκειται για δύο οικόπεδα έκτασης 16,5 και 8,5 στρεμμάτων, εκ των οποίων το δεύτερο βρίσκεται στην περιοχή προσχώσεων παρακείμενου ρέματος, επομένως έχει πολύ μικρή αξία.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης, που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Εθνική, η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda στην οποία ανήκει το The Mall Athens, θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που θα προβλέπει τη δωρεάν απόδοση των δύο οικοπέδων στον Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να αντισταθμιστεί η πολεοδομική επιβάρυνση από τον υπερδιπλάσιο, σε σχέση με τον ισχύοντα στην περιοχή, συντελεστή δόμησης του The Mall Athens.

Θα ακολουθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

 

Χρήστος Κίτσιος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v