Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το ενιάμηνο του 2019, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2.2 εκ. σημειώνοντας αύξηση 13.7% έναντι του 2018.

Μοτοδυναμική: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο

Το 2019 αποτελεί μια χρονιά σημαντικής μεγέθυνσης αλλά και μετασχηματισμού για την Μοτοδυναμική. Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάϊον Ρένταλ Α.Ε (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ο Όμιλος διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. Η συμμετοχή της Λάϊον Ρένταλ αποκτήθηκε στις 3/12/2018.

Για να γίνει λοιπόν ευχερέστερη η σύγκριση με τα μεγέθη του Ομίλου του α’ εξαμήνου του 2018 που δεν περιλαμβάνουν την νέα δραστηριότητα, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα κύρια στοιχεία των αποτελεσμάτων διακριτά, τόσο με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ όσο και χωρίς αυτή.

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το ενιάμηνο του 2019, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2.2 εκ. σημειώνοντας αύξηση 13.7% έναντι του 2018, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47.8 εκ. € έναντι 47.3 εκ. € το 2018, σημειώνοντας οριακή αύξηση 1%.

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθεί με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο.

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζει έντονη εποχικότητα με το γ’ τρίμηνο να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και μάλιστα με πολύ έντονη κερδοφορία. Η ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας (Sixt) εξακολουθεί να κινείται με γοργούς ρυθμούς και με πολύ θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας στο ενιάμηνο πωλήσεις 23,8 εκ. και λειτουργικά κέρδη 2,1 εκ.

Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, ο Όμιλος το ενιάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 71,6 εκ. € και κέρδη προ φόρων 2,7 εκ €.

Μετά από επενδύσεις 23 εκ. €.το ενιάμηνο, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανέρχεται στα 27,8 εκ. €. Επίσης, εντός του ενιαμήνου του 2019 ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. €.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το 2019 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt. Τα αποτελέσματα του ενιαμήνου επιβεβαιώνουν ότι κινούμαστε σαφώς εντός των στόχων μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v