Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

Θετικές επιδόσεις σε όλες τις γραμμές αποτελεσμάτων το 2018. Οι πληροφορίες για τα μερίδια το 2019. Οι τιμές του χοιρινού και η Creta Farms.

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

Aύξηση μεγεθών σε μια εν πολλοίς σταθερή αγορά από άποψη ζήτησης εμφάνισε το 2018 ο όμιλος Υφαντής, δημιουργώντας βάση για περαιτέρω ενίσχυση μεριδίων το 2019, οπότε και τα μερίδια αγοράς αποσταθεροποιήθηκαν από τις αδυναμίες της Creta Farm. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Υφαντής, ήδη τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019 επιβεβαιώνουν ότι ο όμιλος είναι σε πορεία σταθερότητας και διατήρησης της ηγετικής του θέσης στον κλάδο των αλλαντικών.

Κατ’ άλλες πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο του 2019, το μερίδιο αγοράς της Υφαντής διαμορφώθηκε στο 26%, της Νίκας στο 23% και της Creta Farm μόλις στο 6%, όταν ένα χρόνο πριν, οι τρεις βασικοί επώνυμοι ανταγωνιστές μοιράζονταν σχεδόν ισόποσα το 60% της αγοράς αλλαντικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 2019 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά τα αποτελέσματα των εταιρειών καθώς -πέραν της υπόθεσης της Creta Farm - η ουσιαστική εξέλιξη αφορά στις τιμές των πρώτων υλών και ειδικότερα του χοιρινού κρέατος, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας της επιδημίας.

Σε ό,τι αφορά το αποτύπωμα του ομίλου Υφαντής το 2018, o κύκλος εργασιών του ανήλθε στα 143,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,28%. Το μεικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 46,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 13,63%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 70,92%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη, αυτά διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ. ευρώ στη χρήση του 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση της διοίκησης του ομίλου Υφαντής, η αγορά λιανεμπορίου κινήθηκε ελαφρώς θετικά το 2018, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,7% σε αξία πωλήσεων, γεγονός που επηρέασε θετικά και τη δραστηριότητα του ομίλου παραγωγής αλλαντικών. Εντός της χρήσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας.

Για το 2019, η διοίκηση της Υφαντής επιδιώκει τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων του κύκλου εργασιών ενώ θα συνεχίσει την υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης κόστους, στα αποτελέσματα τα οποία για τη χρήση 2018 έχουν επιδράσει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου. Τα προγράμματα αφορούν σε μείωση του κόστους μεταφορικού έργου και κατανάλωσης ενέργειας, σε στοχευμένες αγορές α' και β' υλών και γενικά των λειτουργικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διατηρεί τρία εργοστάσια σε Αττική, Έβρο και Ρουμανία. Διαθέτει επίσης εμπορικές θυγατρικές, μεταξύ των οποίων την πιο πρόσφατη στη Γαλλία και εξάγει σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v