Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Royal Sugar φαβορί για εκμίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας η απόφαση για την εκμίσθωση των εργοστασίων στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες. Ενδιαφέρον και για εξαγορά φέρεται να εκδηλώνει ο μισθωτής. Παραιτήσεις μελών από το Δ.Σ.

Η Royal Sugar φαβορί για εκμίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

Θέμα χρόνου είναι η εκμίσθωση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες στην Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία στη συνέχεια θα τα υπομισθώσει στη Royal Sugar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί ενδεχομένως και σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, από το οποίο ωστόσο παραιτήθηκαν η αντιπρόεδρος Στέλλα Καραγιάννη και το μέλος Κωστούλα Πάτουχα.

Η επιλογή της Royal Sugar είχε αρχικά αντιμετωπισθεί με σκεπτικισμό από τη διοίκηση της ΕΒΖ, καθώς εκκρεμεί δικαστικά η ανάκτηση οφειλής ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για την πώληση ζάχαρης. Εντούτοις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με βάση τα δεδομένα προκρίνεται ως η ύστατη λύση σε μια προσπάθεια να διασωθεί η φετινή παραγωγή τεύτλων. Μάλιστα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη λύση «ζητήθηκε» από την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει η υπογραφή συμβολαίων απορρόφησης των τεύτλων από τη Royal Sugar, προκειμένου οι αγρότες να μη χάσουν το δικαίωμα της επιδότησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαιτήσεις από την ΕΒΖ (από την ίδια συναλλαγή που διεκδικεί το 1,5 εκατ. ευρώ η ΕΒΖ) έχει και η Royal Sugar, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Ενδιαφέρον και για εξαγορά

Με βάση το μισθωτήριο, προβλέπεται ότι η παραχώρηση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Royal Sugar θα είναι διετούς διάρκειας έναντι τιμήματος 205.000 ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Royal Sugar φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον προς την Τράπεζα Πειραιώς και για την εξαγορά των δύο εργοστασίων, εφόσον εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την υπαγωγή της ΕΒΖ στο άρθρο 106β και δ.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς, η βασική πιστώτρια της εταιρείας, προβλέπει την κατάτμηση της ΕΒΖ σε τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού. Στην πρώτη εταιρεία, θα περάσουν οι θυγατρικές εταιρείες της Σερβίας, στη δεύτερη, τα βιομηχανικά ακίνητα της εταιρείας στην Ελλάδα και στην τρίτη, τα real estate assets, ώστε στη συνέχεια να πουληθούν ως ανεξάρτητα τμήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v