Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτλοποίηση-μαμούθ και ομόλογο ανακοινώνει η Alpha Bank

Ευρεία διοικητική αναδιάρθρωση, έκδοση ομολόγου αλλά και τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στο σχέδιο μετασχηματισμού που γνωστοποιεί σήμερα η τράπεζα. Στοχεύει στην αξιοποίηση του Ηρακλή και την προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τιτλοποίηση-μαμούθ και ομόλογο ανακοινώνει η Alpha Bank

Το σχέδιο μετασχηματισμού, οι βασικοί άξονες του οποίου είναι η τιτλοποίηση-μαμούθ μη εξυπηρετούμενων δανείων 12 δισ. ευρώ και οι ριζικές διοικητικές αλλαγές, θα ανακοινώσει το απόγευμα στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Βank Βασίλης Ψάλτης, ενώ στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η έκδοση ομολόγου Tier II, με στόχο την άντληση έως 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο που θα κινείται κάτω από το 6%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η τράπεζα έχει κάνει σημαντική προετοιμασία στο χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και έχει «εντοπίσει» σε σημαντικό βαθμό τα δάνεια που θα ενταχθούν στο project Galaxy και θα μεταφερθούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού.

Με βάση τις ίδιες πηγές, η Alpha Bank θα κάνει χρήση των εγγυήσεων που θα προσφέρει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του σχεδίου Ηρακλής.

Σε διοικητικό επίπεδο, η ηγετική ομάδα της τράπεζας από την αρχή του χρόνου προετοίμασε τους άξονες εκείνους που θα την οδηγήσουν στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου διοικητικού σχήματος αλλά και στον μετασχηματισμό της τράπεζας στις επιταγές που φέρνει η ψηφιακή εποχή, με στόχο αφενός την εξυπηρέτηση των πελατών και αφετέρου τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο διοικητικό μοντέλο δεν θα υπάρχουν θέσεις αναπληρωτών Διευθύνοντων Συμβούλων και θα ενισχυθούν σημαντικά οι αρμοδιότητες των Γενικών Διευθυντών.

Το Tier II

Σε ό,τι αφορά την έκδοση ομολόγου Tier II, η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναθέσει στην Deutsche Bank να τρέξει τον εγχείρημα, με στόχο ο τίτλος να εξασφαλίσει το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο. Εξάλλου σύμμαχος στον στόχο αυτό είναι πλέον οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα η τράπεζα θα ανακοινώσει και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v