Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

Καταργούνται τρεις γενικές διευθύνσεις, μεταξύ αυτών κι εκείνη για τα ορυχεία. Ποιες είναι οι δύο νέες επιχειρησιακές μονάδες που θα τις αντικαταστήσουν. Η απολιγνιτοποίηση δρομολογεί διοικητικές αλλαγές. Ανακοινώνεται και δεύτερος αναπληρωτής CEO.

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

Στην οργανωτική και διοικητική προετοιμασία της ΔΕΗ ενόψει της απολιγνιτοποίησης, που δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς, προχωρά η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, πολύ σύντομα αναμένεται να αποφασιστεί η κατάργηση των τριών γενικών διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης και η αντικατάστασή τους με δύο, για τη Λιγνιτική Παραγωγή και τη Θερμοηλεκτρική και Υδροηλεκτρική Παραγωγή.

Αντικείμενο της γενικής διεύθυνσης Λιγνιτικής Παραγωγής είναι η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων τους, ενώ η δεύτερη νέα επιχειρησιακή μονάδα έχει ως αρμοδιότητα και αντικείμενο τη λειτουργία και ανάπτυξη των θερμοηλεκτρικών μονάδων με τα υπόλοιπα καύσιμα, πλην του λιγνίτη, καθώς και των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών με την παράλληλη διαχείριση των νερών των ταμιευτήρων.

Οι αλλαγές αυτές, όπως αναφέρουν πηγές του Εuro2day.gr, έρχονται σε συνέχεια της προ μηνών απόφασης της διοίκησης υπό τον Γιώργο Στάσση να σταματήσει την απορρόφηση της ΔEH Ανανεώσιμες Α.Ε. από τη μητρική εταιρεία και να διατηρήσει τη θυγατρική των ΑΠΕ. Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτήθηκε η μετάβαση της δημόσιας εταιρείας στις καθαρές μορφές ενέργειας.

Τώρα με τις νέες οργανωτικές αλλαγές, η κατάργηση της αυτόνομης γενικής διεύθυνσης Ορυχείων δείχνει τον δρόμο για τη ριζική ανατροπή στο μείγμα της παραγωγής της ΔΕH, όπου έως το 2028 ο λιγνίτης δεν θα έχει πια θέση.

Επιπλέον η διατήρηση της ΔEH Ανανεώσιμες Α.Ε. καθιστά ουσιαστικά άνευ αντικειμένου τη γενική διεύθυνση Ανάπτυξης, στην οποία με την απόφαση του προηγούμενου διοικητή Μανόλη Παναγιωτάκη είχαν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες για την ανάπτυξη και λειτουργία των ΑΠΕ.

Παράλληλα, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Στάσσης σύντομα αναμένεται να καλύψει και τη δεύτερη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, με άνθρωπο από την αγορά. Ο τελευταίος θα έχει υπό την εποπτεία του τις εμπορικές δραστηριότητες, το marketing και την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναβαθμίστηκε ο Ιωάννης Κοπανάκης στην άλλη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, με την εποπτεία των τεχνικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v