Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στο 50% της αξίας πουλήθηκαν ναυτιλιακά δάνεια 262 εκατ.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου αναμένεται να ανατεθεί από τους επενδυτές στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, A.E η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εθνική: Στο 50% της αξίας πουλήθηκαν ναυτιλιακά δάνεια 262 εκατ.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις συμβάσεις πώλησης απαιτήσεων σχετικά με χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων, συνολικού ύψους 262 εκατ. ευρώ μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και επενδυτικών funds των οποίων σύμβουλος είναι η Cross Ocean Partners, όπως άλλωστε είχε γράψει το Euro2day.gr.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου αναμένεται να ανατεθεί από τους Επενδυτές στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, A.E η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται περίπου στο 50% του λογιστικού υπολοίπου του χαρτοφυλακίου (ημερομηνία αναφοράς 30.6.2019) και έχει οριακή επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση του Ομίλου ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1, 3ο τρίμηνο 2019 ).

Η Nat West Markets ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ενώ το νομικό γραφείο Watson Farley & Williams ως επίκουρος νομικός σύμβουλος για την ΕΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v