Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 20 εκατ. ευρώ «βλέπει» για φέτος η Quest Holdings

Το σετ των ετήσιων αποτελεσμάτων που προβλέπει για ολόκληρο το 2019 η διοίκηση της Quest Holdings. Ανοδική τάση σε πωλήσεις και αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων. Ποια πολιτική χρηματικών διανομών θα ακολουθήσει η εισηγμένη.

Κέρδη 20 εκατ. ευρώ «βλέπει» για φέτος η Quest Holdings

Τη διατήρηση των ανοδικών ρυθμών του πρώτου φετινού εννεαμήνου και κατά το τελευταίο τέταρτο του 2019 προέβλεψε η διοίκηση της Quest Holdings στο conference call προς τους αναλυτές, μιλώντας για ετήσιες εκτιμήσεις μεγεθών (guidance) που περιλαμβάνουν:

• Κύκλο εργασιών 550 εκατ. ευρώ, έναντι 497,7 εκατ. το 2018, με δεδομένη και τη θετική εποχικότητα που παρουσιάζει ο Όμιλος κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους στα προϊόντα τεχνολογίας.

• EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) 50 εκατ. ευρώ, έναντι 33,9 εκατ. το 2018)

• Κέρδη προ φόρων 30 εκατ. ευρώ, έναντι 24 εκατ. ευρώ το 2018.

• Καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα από την υποχώρηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 24%.

• Καθαρό χρέος (τραπεζικός δανεισμός μείον διαθέσιμα) 10 εκατ. ευρώ.

• Επενδύσεις για ολόκληρο το 2019 ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναλυτών, η διοίκηση της Quest Holdings αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στην βελτίωση που σημειώνουν τα περιθώρια κέρδους (EBITDA προς κύκλο εργασιών και κέρδη προ φόρων επί των πωλήσεων), καθώς και η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (κέρδη προ φόρων προς ίδια κεφάλαια), με απώτερο μελλοντικό στόχο του Ομίλου ο τελευταίος δείκτης να φτάσει στο 20%.

β) Δεν θα μεταβληθεί η πολιτική χρηματικών διανομών του Ομίλου. Έτσι, μετά την επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου του 0,14 ευρώ ανά μετοχή (διψήφιο ποσοστό ανόδου σε σχέση με πέρυσι), στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση δεν θα προταθεί η διανομή μερίσματος. Αντίθετα, προς το τέλος κάθε χρονιάς θα διανέμεται ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των κερδών, με το υπόλοιπο 80% να επανεπενδύεται. Μέχρι τώρα έχει επιλεγεί ως τρόπος χρηματικής διανομής η επιστροφή κεφαλαίου.

γ) Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, τόσο για οργανική ανάπτυξη, όσο και μέσω εξαγορών-επεκτάσεων σε νέους τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v