Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επόμενα στάδια για τη διάσωση της Creta Farms

Την έγκρισή τους υπέρ της επενδυτικής πρότασης Impala αναμένεται να δώσουν επισήμως μέσα στον Δεκέμβριο οι τράπεζες. Αρχές 2020 το αίτημα υπαγωγής στο 106 β ή δ. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Τα επόμενα στάδια για τη διάσωση της Creta Farms

Υπέρ της πρότασης της Impala του επιχειρηματία Δ. Βιντζηλαίου αποφάσισε το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών όσον αφορά την ανακήρυξή του ως προτιμητέου επενδυτή για την προβληματική Creta Farm, σύμφωνα με πληροφορίες του Euroday.gr

Η Impala διατήρησε τελικώς το προβάδισμα που διέθετε από τη στιγμή κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών έναντι του δεύτερου διεκδικητή, της εταιρείας Lime Capital, στον σχετικό διαγωνισμό για την απόκτηση ελέγχου της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσφορές δεν ήταν ευθέως συγκρίσιμες, ενώ μετά την περίοδο διαπραγμάτευσης δύο περίπου εβδομάδων, οι επιτροπές των τραπεζών κατέληξαν στην πρόταση Impala. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τελική κατακύρωση του διαγωνισμού αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μετά την τελική έγκριση των πιστωτών, η διαδικασία προβλέπει την έγκριση της όλης συμφωνίας από την έκτακτη Γ.Σ. της Creta Farm στις 23 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού.

Στο μεταξύ αναμένεται η χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης τόσο εκ μέρους των πιστωτριών τραπεζών όσο και του νέου στρατηγικού επενδυτή, προκειμένου η Creta Farm να διατηρηθεί σε λειτουργία έως την τελική της μετάβαση στο νέο καθεστώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v