Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prodea Investments: Πούλησε 4 ακίνητα έναντι 93 εκατ. ευρώ

Τα ακίνητα πουλήθηκαν σε εταιρείες που διαχειρίζεται η Dromeus Capital Group.

Prodea Investments: Πούλησε 4 ακίνητα έναντι 93 εκατ. ευρώ

Την πώληση τεσσάρων ακινήτων –κτήρια γραφείων και καταστήματα- σε Αθήνα, Μοσχάτο και Χαλάνδρι, έναντι 93 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Prodea Investments, μετά από διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν ως προτιμητέος συμβαλλόμενος εταιρείες που διαχειρίζεται η Dromeus Capital Group.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Prodea, πουλήθηκαν τα παρακάτω ακίνητα:

1. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118 στην Αθήνα.

2. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Πειραιώς 74-76 στο Μοσχάτο.

3. Οριζόντιες ιδιοκτησίες - γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Ακαδημίας 68, Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

4. Κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, Χαλάνδρι.

Το συνολικό τίμημα πώλησης ανήλθε σε €93 εκατ., ενώ η εύλογη αξία την 30.06.2019, βάσει εκτίμησης που διενεργήθηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές, ανερχόταν σε €73,9 εκατ..

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Το τίμημα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει την τρέχουσα δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς για ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του χαρτοφυλακίου της Prodea. Η εταιρεία μας συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ ταυτόχρονα αξιολογεί την ωρίμανση υφισταμένων ακινήτων προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για τους μετόχους της.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v