ΓΕΒΚΑ: Αμετάβλητος ο τζίρος, πτώση στα κέρδη

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διαμορφώνεται ο τζίρος της εταιρίας Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας στο εννεάμηνο, όμως τα αποτελέσματά της σημείωσαν υποχώρηση, η οποία συνοδεύτηκε από χαμηλά περιθώρια μικτού κέρδους.

Σταθεροποίηση στις πωλήσεις και μειωμένα κέρδη παρουσιάζει στο εννεάμηνο 2002 η εταιρία Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ειδικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 23,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,3% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα υποχώρηση παρουσιάζουν τα ενοποιημένα αποτελέσματά της καθώς διαμορφώθηκαν στα 2,13 εκατ. ευρώ έναντι 2,32 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας υποχώρηση σε ποσοστό 8,1%.

Αντίστοιχα μεγαλύτερη υποχώρηση παρουσιάζουν τα μεγέθη της μητρικής εταιρίας όπου ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 21,22 εκατ. ευρώ έναντι 21,6 εκατ. ευρώ πέρυσι σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,7%.

Όσον αφορά τα κέρδη της μητρικής εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,73 εκατ. ευρώ έναντι 2,13 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας πτώση κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Τα παραπάνω μεγέθη συνοδεύτηκαν από χαμηλά περιθώρια κέρδους καθώς σε επίπεδο μητρικής το μικτό περιθώριο μειώθηκε στο 23% έναντι 25%, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο το μικτό περιθώριο διαμορφώθηκε 26% από 27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v