Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρέλιας: Ανοδος 24% στα κέρδη το 9μηνο 2002

Στα 18,5 εκατ. αυρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Καρέλια για το 9μηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση κατά 24%. Ωστόσο, ο τζίρος για την ίδια περίοδο υποχώρησε, στοιχείο που αποδίδεται στην απουσία του σήματος Camel από 1/1/2002.

Καρέλιας: Ανοδος 24% στα κέρδη το 9μηνο 2002
Aνοδο 24% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της καπνοβιομηχανίας Καρέλια στο εννεάμηνο του 2002, φθάνοντας τα 18,5 εκατ. ευρώ έναντι 14,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της Καρέλια διαμορφώθηκε στα 86 εκατ. ευρώ, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, στοιχείο που αποδίδεται στην απουσία του σήματος Camel από 1/1/2002. Ωστόσο η εταιρία τονίζει στην ανακοίνωση της, ότι το θετικό αποτέλεσμα στα κέρδη οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Η άνοδος των εξαγωγών που σε επίπεδο εννεαμήνου ξεπέρασε το 60%, αποτέλεσε την βασική αιτία της αυξημένης κερδοφορίας. Τα προϊόντα της εταιρίας είναι πλέον παρόντα σε 57 χώρες, με αποτέλεσμα η Καρέλια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς εξαγωγών ανάμεσα στις ελληνικές καπνοβιομηχανίες.Σημειώνεται, ότι το σύνολο της εξαγωγικής προσπάθειας γίνεται αποκλειστικά με ιδιόκτητα σήματα της εταιρίας.

Στην ελληνική αγορά, τα σήματα της Καρέλια παρουσιάζουν αύξηση όγκου κατά 3% και το συνολικό μερίδιο της αγοράς στην Ελλάδα ανήλθε στο 8,73% έναντι 8,62% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Πρόσφατα, η εταιρία παρουσίασε ένα καινούργιο σήμα το Rex Milds 25’s, συμπληρώνοντας την οικογένεια Rex 25’s, στοχεύοντας σε περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς της στα πακέτα των 25 τσιγάρων.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα σε νέα τεχνολογία και εκμεταλλευόμενη την ταμιακή ευρωστία η Καρέλια το 9μηνο του 2002 επένδυσε 4,45 εκατ. ευρώ ενώ έχει ήδη εκπονήσει ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για το νέο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v