Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Κάμψη πωλήσεων και κερδών

Πτώση της τάξεως του 26% σημείωσαν οι πωλήσεις της Δρομέας στο εννεάμηνο του 2002 καθώς ανήλθαν στα 6,59 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων στο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 88,4%. Για το σύνολο του έτους, η κάμψη των πωλήσεων τοποθετείται στο 20-24%.

Δρομέας: Κάμψη πωλήσεων και κερδών
Κατά 26% υποχώρησαν οι πωλήσεις της Δρομέας στο εννεάμηνο του 2002, καθώς ανήλθαν στα 6,59 εκατ. ευρώ σε σχέση με 8,93 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας η κάμψη των πωλήσεων περιορίστηκε σε σχέση με το εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η οποία είχε φτάσει στο 35,%.

Το περιθώριο μικτού κέρδους στο εξεταζόμενο διάστημα περιορίσθηκε στο 38,47% έναντι 49,6% του προηγούμενου έτους, εξ αιτίας της απορρόφησης του καθαρού βιομηχανικού κόστους και των σταθερών εξόδων από μικρότερο κύκλο πωλήσεων, ενώ οι συνολικές δαπάνες σημείωσαν μείωση 3,2%.

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 88,4%, καθώς έκλεισαν στα 303 χιλ. ευρώ έναντι 2,62 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τρίτου τριμήνου του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη προαναφερθείσα μείωση πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι στα περσινά κέρδη συμπεριλαμβανόταν 621 χιλιάδες ευρώ εκ τόκων τραπεζών, από τις αποδόσεις των διαθέσιμων κεφαλαίων που δεν είχαν εισέτι χρησιμοποιηθεί στο εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα, έναντι 152 χιλιάδων ευρώ του φετινού εννεαμήνου.

Όσον αφορά στην πτώση των πωλήσεων, όπως επισημαίνει η εταιρία οφείλεται στους εξής κυρίως λόγους:

* στη διεθνή ύφεση ανάπτυξης του χρηματοοικονομικού τομέα, που σε μεγάλο βαθμό επηρέασε και τη χώρα μας,

* στο πλήρες ”πάγωμα” των προμηθειών του Δημοσίου (Διαγωνισμοί, διαδικασίες υπογραφής συμβάσεων κ.λ.π.) και

* στη δυναμική ενασχόληση του δυναμικού της εταιρίας με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, του οποίου επενδύσεις σταδιακά τίθενται σε λειτουργία (τμήμα χύτευσης αλουμινίου, νέα αυτοματοποιημένη μονάδα ξύλου).

Ωστόσο, αναφέρεται ότι η επερχόμενη ανάπτυξη, οι προμήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αξιοποίηση των νέων επενδύσεων, τα Νέα Προϊόντα που οι νέες επενδύσεις θα προσφέρουν πολύ σύντομα και η αύξηση της ζήτησης από τις διεθνείς αγορές -με αποτέλεσμα φέτος οι εξαγωγές μας να φθάσουν στο 12% του τζίρου από 8% πέρυσι-, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για εξασφαλισμένη θετική πορεία στο επερχόμενο διάστημα.

Τέλος, οι συνολικές πωλήσεις για το 2002 προβλέπεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα η ετήσια μείωσή τους να περιορισθεί στο 20%-24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v