Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας εξυγίανσης

Επιταχύνεται η διαδικασία μετά την εξάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου από τις τράπεζες. Εκκρεμεί η συμφωνία πιστωτών-προτιμητέου επενδυτή, η ολοκλήρωση της οποίας υπολογίζεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Creta Farms: Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας εξυγίανσης

Με την έγκριση των τραπεζών, οι οποίες τελικώς εξάσκησαν τα δικαιώματα ψήφου επί των ενεχυριασμένων μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία, εκλέχθηκε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Οι εισηγήσεις για την ακολουθία διαφορετικής νομικής οδού (που περιελάμβανε τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου σε δεύτερο χρόνο) τελικώς παραμερίστηκαν και κατά τη χθεσινή γ.σ. όλες οι πιστώτριες τράπεζες που ελέγχουν αθροιστικά το 83,47% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία προχώρησαν στην έγκριση του μοναδικού θέματος, που αφορούσε στον ορισμό μεταβατικής διοίκησης.

Το επόμενο ορόσημο ούτως ώστε να προχωρήσει ουσιαστικά η εξυγίανση της εταιρeίας είναι να υπογραφεί η καταληκτική συμφωνία μεταξύ του προτιμητέου επενδυτή -της Impala Investment- και των πιστωτριών τραπεζών όσον αφορά την ανάληψη της τύχης της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη διαδικασία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου, έτσι ώστε πριν το τέλος Φεβρουαρίου να συγκληθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, προκειμένου να εγκρίνει το παραπάνω σχέδιο.

Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, να κατατεθεί το αίτημα υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού στο οικείο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση που έχει ανάγκη η εταιρεία προκειμένου να ανακάμψει μερικώς σε επίπεδο παραγωγής και εμπορίας, πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να χορηγηθεί από κοινού από τις πιστώτριες τράπεζες όσο και τον υποψήφιο επενδυτή, εφόσον ολοκληρωθούν βασικά βήματα της παραπάνω διαδικασίας, που θα διασφαλίζουν την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της εξυγίανσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η τελική έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης περνά από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες θα εξετάσουν και θα αποφανθούν επί του αιτήματος σε ορίζοντα 4μήνου από την ημερομηνία κατάθεσής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v