Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρέος 97,8 εκατ. λιρών αφήνει στη Folli Follie η Links of London

To χρέος που εγγράφει από τη θυγατρική της, Links of London, η Folli Follie. «Ελπίζει» στην κατοχύρωση και αξιοποίηση του brand. Ζημιές που προσεγγίζουν το συνολικό ενεργητικό της εμφάνισε στο εννεάμηνο η βρετανική αλυσίδα, σύμφωνα με την Deloitte.

Χρέος 97,8 εκατ. λιρών αφήνει στη Folli Follie η Links of London

Σε διαδικασία πλήρους εκκαθάρισης έχει τεθεί η θυγατρική του ομίλου Folli Follie Links of London στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η περίοδος υποδοχής προσφορών εκ μέρους στρατηγικών επενδυτών με επικεφαλής την Deloitte απέβη άκαρπη.

Η αλυσίδα στο εννεάμηνο του 2019 παρουσίασε συσσωρευμένες ζημιές της τάξης των 11,8 εκατ. ευρώ (14 εκατ. ευρώ περίπου) ενώ κατά την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών της περιορίστηκε μόλις στα 13 εκατ. λίρες (15,2 εκατ. ευρώ περίπου). Στο συγκεκριμένο διάστημα, οι ειδικοί εκκαθαριστές προχώρησαν σε εκποίηση του στοκ κοσμημάτων, έκλεισαν 16 από τα 28 καταστήματα του δικτύου της καθώς και 7 σημεία εντός άλλων εμπορικών πολυχώρων, ενώ προσφάτως απενεργοποιήθηκε και η εταιρική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Deloitte, τους τελευταίους μήνες του 2019 περιόρισε περαιτέρω την εμπορική της παρουσία ενώ παραμένει ασαφές αν θα υπάρξει recovery για τους μη ενέγγυους πιστωτές της αλυσίδας, ο κυριότερος των οποίων είναι η ίδια η Folli Follie. Σύμφωνα με τον οίκο, το συνολικό ενδοεταιρικό χρέος της Links of London προς τη Folli Follie αγγίζει τα 97,8 εκατ. λίρες

Σύμφωνα με την Deloitte, η Barclays, ως ενέγγυος πιστωτής, έχει πλήρως καλύψει την έκθεσή της ενώ αποζημιώνονται κανονικά οι 337 εργαζόμενοι της Links of London στη Βρετανία. Οι προσδοκίες κάλυψης υποχρεώσεων προς μη ενέγγυους πιστωτές όπως ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων και διάφοροι προμηθευτές είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα επίσης με την οικονομική εικόνα της Links of London, στο εννεάμηνο του 2019 το ενεργητικό της αλυσίδας (στοκ, απαιτήσεις από πελάτες και μετρητά) υπολογίζεται στα 20,9 εκατ. ευρώ, ποσό που ωστόσο θεωρείται ότι περιέχει σημαντικό discount, εφόσον η εταιρεία τίθεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και ρευστοποίησης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η μητρική Folli Follie επιδιώκει τη διατήρηση της κυριότητας του σήματος της Links of London, εκτιμώντας ότι ενέχει αξία προς μελλοντική εκμετάλλευση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το όποιο προϊόν ρευστοποίησης προκύψει, δεσμεύεται να αποδοθεί στους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, με βάση την προκαταρκτική συμφωνία που έχουν συνάψει με τη Folli Follie τον Νοέμβριο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v