Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις 20 εκατ. από Telecom Italia στην Ελλάδα

Ο ιταλικός όμιλος κατασκευάζει και τέταρτο data center στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής Sparkle, με στόχο τη διεκδίκηση των νέων έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Salvatore Rossi.

Νέες επενδύσεις 20 εκατ. από Telecom Italia στην Ελλάδα

Νέες επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, προωθεί ο όμιλος της Telecom Italia στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής Sparkle, η οποία ετοιμάζει το τέταρτο κέντρο δεδομένων (data center) στη χώρα μας. Μάλιστα στη χθεσινή τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του νέου data center της Sparkle στη περιοχή της Μεταμόρφωσης, συμμετείχε ο ίδιος ο πρόεδρος της Telecom Italia Salvatore Rossi.

Όπως είπε ο κ. Rossi, η Telecom Italia «θεωρεί την Ελλάδα πολύ σημαντική αγορά για δύο βασικούς λόγους. Για τη στρατηγική γεωγραφική θέση κι επιπλέον το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, καθώς η χώρα είναι πολύ πλούσια σε ανθρώπινο κεφάλαιο, με υψηλή τεχνογνωσία». Πρόσθεσε πως «οι δύο αυτές παράμετροι εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε τόσα κεφάλαια στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Telecom Italia εξήγησε πως «οι νέες επενδύσεις σε data center έρχονται σε μία συγκυρία κατά την οποία, πέραν της μεγάλης ανάπτυξης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things), οι ανάγκες της χώρας και της κεντρικής κυβέρνησης σε ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνονται και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο με βάση και τις κυβερνητικές εξαγγελίες». Μάλιστα «τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία είναι για παράδειγμα ένας τομέας που μπορεί να ενδιαφέρει την Τelekom Italia στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Rossi.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sparkle Mario Di Mauro δήλωσε πως «με την ανάπτυξη του ΙοΤ και του 5G, που είναι ήδη πραγματικότητα στην Ιταλία και σύντομα και στην Ελλάδα, οι ανάγκες μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ως όμιλος σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Είμαστε στην Ελλάδα τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια και πλέον ανοίγουμε ένα νέο κύκλο επενδύσεων για την επόμενη 20ετία».

Η Telecom Italia Sparkle S.p.A. προσφέρει σήμερα διεθνώς ασφαλείς λύσεις Cloud, Colocation Services, Data Centers, καθώς και τηλεπικοινωνιακή συνδεσιμότητα. Η εταιρεία διαθέτει εδώ και χρόνια τρία Data Centers χωρητικότητας 8.000 τετραγωνικών μέτρων στη χώρα μας, σε Μεταμόρφωση, Κορωπί και Χανιά, μέσω των οποίων δεν εξυπηρετεί μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου.

«Ως επιβεβαίωση των ισχυρών της δεσμών με την Ελλάδα, η εταιρεία προχωρά σε νέα επένδυση, με ίδια κεφάλαια, με ένα νέο τέταρτο Data Center επιφάνειας 5.500 τ.μ. με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και πράσινης ενεργειακής απόδοσης», σύμφωνα με τη διοίκηση. Προσθέτουν πως «έχουμε πάνω από 100 μεγάλους πελάτες που εξυπηρετούμε στην ελληνική αγορά και σημαντικό μερίδιο όσον αφορά την αγορά των data centers. Είμαστε αυτή τη στιγμή από τους βασικούς παίκτες και είναι σίγουρο ότι μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την παρουσία μας, συμμετέχοντας και στα νέα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τα οποία προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Από πέρυσι, τα data centers της Sparkle στην Ελλάδα είναι τμήμα του έργου «Σύζευξις II» για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στον δημόσιο τομέα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v