Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουσικός Οίκος Νάκα: Με +8% «τρέχει» στο α' εξάμηνο

Άνοδο πωλήσεων βλέπει η διοίκηση της εισηγμένης για την οικονομική χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου. Τα επενδυτικά σχέδια και η έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Απόφαση για μέρισμα 0,06 ευρώ και πολιτική γενναίων χρηματικών διανομών.

Μουσικός Οίκος Νάκα: Με +8% «τρέχει» στο α εξάμηνο

Με άνοδο κύκλου εργασιών της τάξεως του 8% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου για τον Μουσικό Οίκο Νάκα, ενώ οι σπουδαστές του ωδείου έχουν προσεγγίσει τις τρεις χιλιάδες, αυξημένοι κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Κων/νος Νάκας, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, εκτιμώντας παράλληλα πως ο ρυθμός ανόδου του πρώτου εξαμήνου, εκτός απροόπτου, λίγο-πολύ θα συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό της χρήσης, με εξαίρεση κάποιους διαγωνισμούς που κερδήθηκαν αλλά δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μετατραπούν σε πωλήσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Νάκα, η πορεία της εταιρείας επηρεάζεται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, ενώ από την πλευρά της η εισηγμένη:

α) Έχει ξεκινήσει τρία επενδυτικά προγράμματα (αναβάθμιση λογισμικού και αποθηκευτικών χώρων) συνολικού ύψους 400 χιλ. ευρώ, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

β) Συνεχίζει να δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το ποσοστό των σχετικών πωλήσεων παρουσιάζει ανοδική τάση (σήμερα αποτελεί το 17% του κύκλου εργασιών και μέσα στην επόμενη διετία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25%-30%). Ειδικότερα, μέσα στην επόμενη οικονομική χρήση θα γίνει εγκατάσταση και λειτουργία νέας πλατφόρμας, που αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω την πορεία των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι οποίες συνδυάζονται με αυξημένα περιθώρια κέρδους.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή (φορολογικός συντελεστής 5%), όταν τον Δεκέμβριο είχε δοθεί επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση αυτά και την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ΧΑ, προκύπτει μια πολύ σημαντική απόδοση χρηματικών διανομών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Euro2day.gr, ο κ. Νάκας σημείωσε πως δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος προκειμένου να μεταβληθεί στο μέλλον η πολιτική χρηματικών διανομών της εισηγμένης και πως -τουλάχιστον με βάση τα τρέχοντα δεδομένα- οι βασικοί μέτοχοι (ελέγχουν γύρω στο 80% της εταιρείας) δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν μέρος της θέσης τους προκειμένου να διευρυνθεί η διασπορά του τίτλου στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v