Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Επτά υποψήφιοι για την επέκταση του 6ου προβλήτα

Ολοι οι μεγάλοι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν το μεγάλο έργο του ΟΛΘ για την επέκταση του 6ου προβλήτα. Σήμερα εκδήλωσαν ενδιαφέρον επτά εταιρείες ή κοινοπραξίες, με τη συμμετοχή και ισχυρών ευρωπαϊκών εταιρειών.

ΟΛΘ: Επτά υποψήφιοι για την επέκταση του 6ου προβλήτα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής των φακέλων για το 1ο Στάδιο - Προεπιλογή του Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ενός από τα μεγαλύτερα λιμενικά έργα στην Ελλάδα, που αφορά την επέκταση του 6ου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει ο OΛΘ, με βάση τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, για την ανάληψη του έργου, προϋπολογισμού περί τα 130 εκατ. ευρώ, «κατατέθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος από επτά ενδιαφερόμενα σχήματα». Πρόκειται για τις:

1. EIFAGGE - ΤΕΡΝΑ

2. ARCHIRODON

3. ΕΝΩΣΗ INTRAKAT – VITTADELLO – SALES

4. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ROVER MARITIME S.L. – ΧΔΚ Α.Ε.»

5. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΑΒΑΞ Α.Ε. – ETERMAR S.A. – NV BESIX SA»

6. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

7. ACCIONA CONSTRUCCION

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2020, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την OΛΘ Α.Ε. να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού, που αφορά στην εκτέλεση του υπόψη Έργου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v