Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Κατατέθηκε το αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης. Στις 20 Μαρτίου η δικάσιμος. Η υποστήριξη και η ενδιάμεση χρηματοδότηση. Οι ειδικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι και τα εξώδικα Δομαζάκη.

Creta Farms: Κατατέθηκε το αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό

Στην κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στο 106 δ προς το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου προχώρησε σήμερα η Creta Farm, ολοκληρώνοντας τυπικά τον κύκλο των διαδικασιών προς την εξυγίανσή της.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Η Εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ επιθυμεί να γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό ότι:

1. Υπογράφηκε νέα δανειακή σύμβαση συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ των πιστωτριών Τραπεζών, της IMPALA HELLAS και της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

2. Κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης της Εταιρείας και ορίστηκε δικάσιμος η 20.03.2020».

Οπως έγραψε από το πρωϊ το Euro2day.gr απελευθερώνεται η χορήγηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, με κεφάλαια που ισόποσα θα διαθέσουν οι τράπεζες και ο νέος επενδυτής, προκειμένου να υποστηριχθεί η εταιρεία έως του σημείου της τελικής έγκρισης της συμφωνίας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η εταιρεία υποστηρίζεται ήδη τόσο σε επίπεδο παροχής πρώτων υλών όσο και κεφαλαίων, προκειμένου να συνεχίσει την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητά της.

Στο περιθώριο των παραπάνω διεργασιών ωστόσο, συνεχίζονται νομικές κινήσεις του πρώην βασικού μετόχου και ιδρυτή της εταιρείας Κ. Δομαζάκη κατά της όλης διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται η κατάθεση εξωδίκων εκ μέρους του, επιμένοντας εσχάτως για την απαίτηση ύψους 2,9 εκατ. ευρώ που φαίνεται να έχει σχηματιστεί από την εταιρεία προς τον ίδιο και τον έτερο βασικό μέτοχο Μ. Δομαζάκι.

Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει η παράδοση του διαχειριστικού ελέγχου που έχει αναλάβει να διενεργήσει για λογαριασμό της εταιρείας η Deloitte.

Ο Κ. Δομαζάκης φέρεται να διεκδικεί αναλυτική τεκμηρίωση για τη στοιχειοθέτηση της παραπάνω απαίτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v