Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών της Aegean το 2019

Στα 78,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη, αυξημένα κατά 16%. Οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, θα είναι κρίσιμες, δηλώνει η διοίκηση.

Αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών της Aegean το 2019

Στα €1.308,8 εκατ. ανήλθε το 2019 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Aegean, καταγράφοντας αύξηση 10%,  ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €78,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 16%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, η επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση κατά 7%, με την Αegean και την Olympic Air να μεταφέρουν 15 εκατ. επιβάτες. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €269,4 εκατ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις, διαμορφώθηκαν σε €516,9 εκατ.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Το 2019 η ωρίμανση στη διαχείριση δικτύου και ναύλων και η προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου έφεραν θετικά αποτελέσματα. Η εξαιρετικά θετική πορεία επισφραγίστηκε και με το για πρώτη φορά οριακά θετικό αποτέλεσμα που πέτυχαμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ένα πάντα αδύναμο τρίμηνο. Η πορεία του 2019 συνέβαλε στη σημαντική ενίσχυση της δομής και της χρηματοοικονομικής μας κατάστασης, δημιουργώντας ακόμη ισχυρότερες βάσεις.

Αναμφισβήτητα, όλος ο κλάδος θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις σε μία πρωτόγνωρη κρίση λόγω του COVID-19. Έχουμε στέρεες βάσεις, πιστεύουμε στον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας και έχουμε αποδείξει την προσαρμοστικότητα και την αντοχή της Εταιρείας σε κρίσεις. Σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα είναι κρίσιμες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v