Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε. Μυτιληναίος: Plan Β και C αλλά και ρευστότητα 1 δισ. για την κρίση

«Πρώτη φορά η γενιά μου βιώνει τέτοια κρίση» επισήμανε ο CEO της Mytilineos στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Δεν έχει μειωθεί η ζήτηση προϊόντων της Αλουμίνιον της Ελλάδας. Το όπλο του 1 δισ. ευρώ.

Ε. Μυτιληναίος: Plan Β και C αλλά και ρευστότητα 1 δισ. για την κρίση

Την ανησυχία του για την κρίση που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.

Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα είπε χαρακτηριστικά ότι η δική του γενιά δεν έχει βιώσει ξανά τέτοια κρίση, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος με δεδομένο ότι το μάνατζμεντ της εισηγμένης έχει δοκιμαστεί τα προηγούμενα 10 χρόνια με την οικονομική ύφεση, τις κλειστές τράπεζες, την πτώση τιμών και «θα τα καταφέρουμε ξανά», σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το Αλουμίνιο της Ελλάδας δεν έχει μείωση των πωλήσεων των προϊόντων ούτε της παραγωγής του, παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις πελατών του στην Ιταλία, με τις απώλειες, όμως, αυτές να καλύπτονται από Έλληνες πελάτες. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Mytilineos «διαθέτει και plan b και c αν υπάρξει μείωση της ζήτησης», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρίας καθώς και η ρευστότητα που διαθέτει και είναι άνω του 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα υπογράμμισε το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις μέχρι το 2022.

Έκανε γνωστό ακόμη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε αναθεώρηση μέχρι να φανερωθούν οι επιπτώσεις του ιού, πλην των επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη.

Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος τόνισε από την αρχή της τηλεδιάσκεψης πως η εταιρία έχει προετοιμαστεί από την αρχή αυτής της κρίσης με τη δημιουργίας μίας ισχυρής κι ευέλικτης ομάδας η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές εφαρμόζοντας πέραν των άλλων και μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και τους χώρους εργασίας υψηλούς ρίσκου. Μάλιστα τόνισε ότι το 80% των απασχολούμενων εργάζονται από απόσταση με τη χρήση της τεχνολογίας.

Έδωσε έμφαση ακόμη στο ρόλο που παίζουν οι δραστηριότητες της εταιρίας για την οικονομία κι έτσι σημείωσε πως όλες οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο είναι σε πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία συμβάλλοντας στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας. Ο κ. Mυτιληναίος ερωτηθείς σχετικώς για την πορεία της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, τόνισε ότι δεν έχει διαπιστώσει μέχρι τώρα κάμψη της.

Στα πλεονεκτήματα της εισηγμένης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 2020 είναι και το γεγονός πως η εταιρία έχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο όπως η μεταλλουργία, η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο αλλά και ο τομέας EPC, ο οποίος έχει στραφεί στις ΑΠΕ και τα ηλιακά συστήματα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επισήμανε ακόμη ότι χάρη στην πολιτική των εναλλακτικών πηγών προμήθειας φυσικού αερίου η εταιρία θα έχει εξοικονομήσει για το 2020 99 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v