Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένα τα μεγέθη της Μοτοδυναμικής το 2019

«Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά», δηλώνει ο CEO. «Η μέχρι στιγμής ορατότητα δεν επιτρέπει προβλέψεις για την έκταση και την διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων», δηλώνει για την πανδημία.

Βελτιωμένα τα μεγέθη της Μοτοδυναμικής το 2019

Σημαντική χρονιά μεγένθυσης αποδείχτηκε το 2019 σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μοτοδυναμικής για τα αποτελέσματα της χρονιάς.

Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάϊον Ρένταλ Α.Ε (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ο όμιλος διεύρυνε πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η συμμετοχή της Λάϊον Ρένταλ αποκτήθηκε στις 3/12/2018. Για να γίνει λοιπόν ευχερέστερη η σύγκριση των μεγεθών του ομίλου του 2019 με αυτά του 2018, τα οποία περιλαμβάνουν μόνο ένα μήνα (Δεκέμβριο) της νέας δραστηριότητας, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα κύρια στοιχεία των αποτελεσμάτων διακριτά, τόσο με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ όσο και χωρίς αυτή.

Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, ο Όμιλος το 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 94,4 εκ. €, λειτουργικά κέρδη 3,6 εκ. € και κέρδη προ φόρων 1,75 εκ €.

Η νέα δραστηριότητας ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) συνεισέφερε, την πρώτη πλήρη χρονιά εντός του Ομίλου, 31 εκ. € πωλήσεις και 1εκ. € λειτουργικής κερδοφορίας.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 9% παρουσίασαν όμως και οι πωλήσεις του Ομίλου εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ φθάνοντας στα 63,4 εκ. €, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων (Porsche).

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Σημαντικά αυξημένη η κερδοφορία αυτών των δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα και με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 33.4% στα 2,6 εκ. €. Μετά από επενδύσεις 24 εκ. € σε νέο στόλο αυτοκινήτων για την Sixt, την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. € και τις θετικές ταμειακές ροές για το σύνολο των δραστηριοτήτων, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου για το 2019 ανήλθε στα 26,9 εκ. € έναντι 23,4 εκ. € την προηγούμενη χρονιά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σωτήρης Χατζίκος (φωτ.), δήλωσε:

«Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt με σημαντικά θετική συνεισφορά ήδη από την πρώτη χρονιά. Με αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα ξεκίνησε και το 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του COVID‐19 άλλαξαν ριζικά την εικόνα αλλά και τις προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η μέχρι στιγμής ορατότητα δεν επιτρέπει προβλέψεις για την έκταση και την διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων. Είμαστε σίγουροι όμως ότι, όπως και σε άλλες δύσκολες στιγμές, θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ώστε να επανέλθουμε στην αναπτυξιακή μας πορεία το ταχύτερο δυνατό.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v