Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς «αναταράξεις» η πορεία της ElvalHalcor

Τι δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου Ομίλου στο conference call των αναλυτών. Πώς εξελίσσονται οι εργασίες της και πότε αναμένεται η δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ. Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Χωρίς «αναταράξεις» η πορεία της ElvalHalcor

Μετά από ένα σαφώς ικανοποιητικό 2019, η ElvalHalcor συνεχίζει τη φετινή χρονιά καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις αντιξοότητες της τρέχουσας πανδημίας.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σημείωσε στο conference call προς τους τους αναλυτές, μεταξύ άλλων ότι:

• Το 2019 -παρά την υποχώρηση της ζήτησης στις ΗΠΑ κατά το τελευταίο τρίμηνο- ήταν μια χρονιά με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, όπου όχι μόνο συνεχίστηκε η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, αλλά παράλληλα βελτιώθηκε οριακά ο δείκτης ρευστότητας «καθαρό χρέος προς EBITDA».

• Η εταιρεία κίνησε έγκαιρα και υπεύθυνα όλες τις διαδικασίες για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των συνεργατών της από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα στον Όμιλο και όλα τα τμήματα της εισηγμένης να λειτουργούν απρόσκοπτα.

• Το πρώτο φετινό δίμηνο ξεκίνησε ανοδικά, ωστόσο από τον Μάρτιο παρατηρήθηκε πτώση των πωλήσεων σε χώρες που επλήγησαν έντονα από τον κορωνοϊό (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία). Η υποχώρηση αυτή ωστόσο αντισταθμίστηκε μερικώς από την άνοδο των πωλήσεων σε άλλες χώρες. Η πτώση των εργασιών σε κράτη που επλήγησαν έντονα από την πανδημία δεν οφείλεται σε ακυρώσεις συμβολαίων, αλλά σε αδυναμία παραλαβής προϊόντων από την πλευρά των πελατών. Τα περιθώρια κέρδους δεν επηρεάστηκαν εξ’ αιτίας του covid-19.

• To επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας στο αλουμίνιο από τον Μάιο).

• Το project που θα αυξήσει δραστικά την παραγωγική δυναμικότητα στον τομέα του αλουμινίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

• Παρά τις όποιες πιθανές διακυμάνσεις προκύψουν στη ζήτηση, η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της τόσο στον τομέα του αλουμινίου, όσο και σε εκείνον του χαλκού.

• Σε ότι αφορά τη δικαστική υπόθεση των ΗΠΑ (κατηγορία έναντι παραγωγών 18 χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας για dumping), η εταιρεία συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία. Η δικαστική απόφαση αναμένεται γύρω στα τέλη του έτους, με τη διοίκηση του Ομίλου να αισιοδοξεί για την έκβασή της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v