Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ξήλωσαν» τον διευθύνοντα σύμβουλο της Akazoo!

Επιβεβαιώνει ουσιαστικά το «μαγείρεμα» των στοιχείων η εταιρία. Στον αέρα οι ετήσιες λογιστικές καταστάσεις των προηγούμενων ετών. Τι βρήκε η ειδική επιτροπή. Προσωρινός CEO αναλαμβάνει ο Michael Knott.

«Ξήλωσαν» τον διευθύνοντα σύμβουλο της Akazoo!

Την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της Akazoo Απόστολου Ζερβού ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας η οποία ενημέρωσε, επίσης, πως η ανεξάρτητη επιτροπή που είχε συσταθεί μετά την έκθεση της αμερικανικής QCM επιβεβαιώνει στην ουσία όσα ανέφερε η τελευταία για «μαγείρεμα» οικονομικών και άλλων στοιχείων.

Με χθεσινή ανακοίνωση, η διοίκηση της Akazoo υποστηρίζει πως ο κ. Ζερβός αποπέμφθηκε τόσο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όσο και από το διοικητικό συμβούλιο, επειδή «δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας» κατά τη διάρκεια της έρευνας. Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. Michael Knott ανώτατο στέλεχος της FTI Consulting, εταιρείας συμβούλων με έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η «ειδική επιτροπή εντόπισε ενδείξεις για πρακτικές που δεν είναι συμβατές με την πολιτική της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της έλλειψης συνεργασίας. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για αποπομπή του κ. Ζερβού ελήφθη με βάση πρόταση από την ειδική επιτροπή σε σχέση και με τις συγκεκριμένες ενδείξεις».

Τι βρήκε όμως η επιτροπή; Όπως αναφέρεται, «η ειδική επιτροπή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει συγκεκριμένες λειτουργικές και χρηματοοικονομικές πληροφορίες που είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν από την εταιρεία». Ειδικότερα, οι ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της Akazoo για το 2016, το 2017 και το 2018 που είχαν εγκριθεί από τους προηγούμενους ορκωτούς ελεγκτές της εταιρείας, είναι στον «αέρα», όπως επισημαίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τις λογιστικές καταστάσεις τριμήνου, εξαμήνου του 2018 και 2019, αλλά και τα στοιχεία με βάση που είχε ανακοινώσει μετά την αντίστροφη συγχώνευση με την Modern Media Acquisition Corp. ώστε να εισαχθεί στο NASDAQ.

Η Akazoo, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν ήταν σε θέση να δημοσιοποιήσει μέχρι τις 30 Απριλίου τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2019 εξαιτίας των ζητημάτων που εντοπίστηκαν από την επιτροπή.

Η QCM συνεχίζει, πάντως, να εκδίδει ανακοινώσεις που στρέφονται κατά πρώην ή νυν στελεχών της Akazoo, ενώ έχει προαναγγείλει πως πρόκειται να παρουσιάσει στοιχεία και για τον επιχειρηματία Παν. Δημητρόπουλο, βασικό μέτοχο της InternetQ. Η Akazoo είχε αποσχιστεί από την InternetQ πριν από λίγα χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v