Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Βαριές κατηγορίες κατά του Νίκου Ταβουλάρη από τα μέλη του Δ.Σ., Ιωάννη και Γιώργο Στεφάνου. Τι αναφέρουν σε επιστολή τους. Τι ζητούν από την κυβέρνηση και τους πιστωτές.

Πόλεμος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Υπό αμφισβήτηση εκ τω έσω βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκος Ταβουλάρης, καθώς δύο εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχοι της εταιρείας, με επιστολή τους προς αυτόν, η οποία κοινοποιείται και προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, βουλευτές, πιστωτές κ.ο.κ., κάνουν λόγο για «καταστρατήγηση κάθε έννοιας εταιρικού δικαίου, καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δ.Σ., καταχρηστική παράβαση του καταστατικού εις βάρος των συμφερόντων της εταιρείας, εργαζομένων, προμηθευτών, πιστωτών, πελατών και μετόχων της.

Ειδικότερα, στην επιστολή που υπογράφεται από τους Ιωάννη Στεφάνου και Γιώργο Στεφάνου, εγκαλείται ο κ. Ταβουλάρης ότι με ευθύνη του «δεν διεξάγονται Δ.Σ., χωρίς καμία ενημέρωση ή έγκριση από τα σώματα προβαίνετε σε ατομικές ενέργειες και αποκρύπτετε πολύ σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο μείζον θέμα της διάσωσης της εταιρείας όπως:

• Επιστολές του κου Ξενοκώστα από 16/12/19, 03/03/2020 κ.α.

• Επιστολές και έγγραφες οδηγίες που έχετε λάβει από την κυβέρνηση για την ΟΝΕΧ.

• Παραπλανάτε το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. της μητρικής εταιρείας, πως δεν ξέρετε τι θέλει η κυβέρνηση και η ΟΝΕΧ, αφού η ίδια η κυβέρνηση, η αμερικανική κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση την έχουν επιλέξει και στηρίξει ως λύση.

Αποκορύφωμα δε των κινήσεών σας, η άνευ προηγουμένου παράνομη ενέργειά σας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ., να απαγορεύσετε τον λόγο σε μέτοχο τις μητρικής εταιρείας και έναν εκ των υπογραφόντων της παρούσας».

Επιπλέον, επισημαίνουν τα δύο μέλη του Δ.Σ., «ουδέποτε ενημερωθήκαμε-εγκρίναμε μεταξύ άλλων:

1. Συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης που αποστείλατε στην ΟΝΕΧ με ημερομηνία 30/01/2020.

2. Να ζητάτε επιτακτικά από την ΟΝΕΧ το επιχειρηματικό της σχέδιο ή proof οf funds. Δεν το πράξαμε ούτε στο Νεώριο και είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης και των πιστωτών, οι οποίοι επέλεξαν την ΟΝΕΧ. Η υποχρέωσή σας ως προέδρου ξεκινάει και τελειώνει στο να κινήσετε τα όργανα εκείνα βάσει καταστατικού ώστε να αποδεχτούν το σχέδιο της κυβέρνησης - ONEX ή να πτωχεύσουν την εταιρεία, και ως μέτοχος να μεταβιβάσετε τις μετοχές ή όχι. Δεν μας έχρισε κανείς ως υπέρτατους αξιολογητές, ούτε ως εκπροσώπους των κύριων πιστωτών.

3. Απαράδεκτες επιστολές με κείμενο απαξιωτικό προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, που πασχίζουν να επιλύσουν το χάος που έχει δημιουργήσει η δίκη σας διοίκηση και με τη συμπεριφορά σας να τους ωθείτε να γυρίσουν την πλάτη στο ναυπηγείο μας και να οδηγηθεί στην οριστική και δια παντός διάλυσή του. Είναι ανεύθυνο προς τους εργαζομένους και την ιστορία του κλάδου.

4. Απαράδεκτες επιστολές σας, εμπρηστικού χαρακτήρα, προς το Π.Ν. και τον αρχηγό του, τη μοναδική πηγή οξυγόνου στην «εντατική» που βρίσκεται το ναυπηγείο μας σε «χρόνιο κώμα», που αντί να επιδιώκετε άμεσα να κατατεθεί πλάνο παράδοσης των ΤΠΚ, εσείς αντ’ αυτού κρατάτε όμηρο πλοία ζωτικής σημασίας για το Π.Ν. αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

5. Μια σειρά απαράδεκτων επιστολών με προσβλητικό περιεχόμενο για τον κο Ξενοκώστα, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε αλλά δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι για τα το Νεώριο ανέλαβε στο ακέραιο τις δικές μας εταιρικές υποχρεώσεις και πλήρωσε χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς εργαζομένους, προμηθευτές, ενώ προέβη σε αποκατάσταση του ναυπηγείου και σας/μας "έσωσε" από ποινικά και αστικά αδικήματα που οι λανθασμένες επιλογές της δικής σας διοίκησης μας οδήγησαν.

Ο κος Ξενοκώστας, που καθυβρίζετε όπου σταθείτε, ό,τι είπε το τήρησε μέχρι τέλους, σε αντίθεση με εσάς που απαξιώνετε και προδίδετε συνεργάτες και συνεταίρους σας δεκαετιών και είναι απαράδεκτο».

Πρόσφατα, συνεχίζει η επιστολή, «ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο μέτοχος της AXIS SA. Δεν γνωρίζετε δηλαδή και δεν έχετε επαφή με τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΝΕΩΡΙΟΝ Συμμετοχών Α.Ε.; Ο όμιλός μας εδώ και δεκαετίες αναλαμβάνει έργα όπου έχουν σχέση με την αμυντική βιομηχανία της χώρας ενώ στεγάζονται και συντηρούνται υλικά και εξοπλισμός τέτοιος, που είναι αμιγώς στρατηγικού χαρακτήρα. Σε περίπτωση που άμεσα δεν ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και μέλη του Δ.Σ. και μετόχους της μητρικής καθώς και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς (ΥπΕθΑ, ΥπΑν. κ.α.) επιφυλασσόμαστε να συγκαλέσουμε εμείς άμεσα αρμόδια όργανα και αρχές, ώστε να διερευνήσουμε το θέμα ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας μας. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γεννά θέματα εθνικής ασφάλειας και νομιμότητας των αποφάσεων της διοίκησης μια τέτοια άγνοια».

Τα δύο μέλη του Δ.Σ. ζητούν από τους παραλήπτες της επιστολής (υπουργοί, βουλευτές, βασικοί πιστωτές και ειδικά το Π.Ν.), «εφεξής να μη λαμβάνουν υπόψη τους καμία επιστολή από τα ναυπηγεία μας που να μη φέρει τις υπογραφές και των υπολοίπων δύο Μελών του Δ.Σ. που συνυπογράφουν την παρούσα, μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο διοίκησης των Ναυπηγείων, μέσω σύστασης ειδικής επιτροπής διερεύνησης υπό το Δ.Σ. της εταιρείας για την ενδελεχή έρευνα σχετικών ζητημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v