Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Τι απαντά για πανδημία και SingularLogic

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Οι ισχυρές άμυνες και οι προθέσεις της σχετικά με τη διεκδίκηση της SingularLogic. Ψηφίστηκε η διανομή μερίσματος 0,025 ευρώ.

Profile: Τι απαντά για πανδημία και SingularLogic

Μπορεί η διοίκηση της Profile να απέφυγε οποιαδήποτε εκτίμηση για τον φετινό κύκλο εργασιών της, επικαλούμενη το κλίμα της πρωτόγνωρης αβεβαιότητας που επικρατεί, ωστόσο επεσήμανε τα ισχυρά όπλα που διαθέτει για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τον πρόεδρο της εισηγμένης Χαράλαμπο Στασινόπουλο να δηλώνει πως «το business plan της εταιρείας δεν σταματά».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Profile κ. Ευάγγελος Αγγελίδης, επεσήμανε ότι «το 2020 θα είναι χρονιά ασυνήθιστης αβεβαιότητας. Η χρονιά ξεκίνησε καλά και κατά την περίοδο της πανδημίας, η εταιρεία -παίρνοντας τα απαιτούμενα μέτρα- λειτούργησε χωρίς πρόβλημα. Παρατηρήθηκε βέβαια λόγω του κορωνοϊού διστακτικότητα στις νέες αναθέσεις, πλην όμως το 65% των ετήσιων εσόδων της Profile είναι επαναλαμβανόμενο και οι νέες αναθέσεις του 2019 (μέρος των οποίων θα εκτελεστεί φέτος, αλλά και σε επόμενα χρόνια) ήταν μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες του 2018 κατά 37% (περίπου 12 έναντι 9 εκατ. ευρώ).

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο και έτσι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ρευστότητας. Το αντικείμενο των πελατών μας (κυρίως διεθνής τραπεζικός-χρηματοοικονομικός κλάδος) δεν εθίγη άμεσα από την πανδημία. Επιπλέον η Profile χαρακτηρίζεται από έντονη διαφοροποίηση εργασιών ως προς το πελατολόγιό της, τα προϊόντα της και τη γεωγραφία των δραστηριοτήτων της».

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος επεσήμανε και αυτός τη διστακτικότητα που παρατηρήθηκε στις νέες αναλήψεις εργασιών, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σημείωσε πάντως ότι κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει αρχίσει εκ νέου να παρατηρείται κάποια κινητικότητα σε deals που πάγωσαν κατά το τελευταίο δίμηνο.

Συνολικότερα, ο πρόεδρος της Profile αναφέρθηκε σε σημαντικές συμβάσεις που υπεγράφησαν το 2019 και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ανάληψη νέων εργασιών στο μέλλον, καθώς και στις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που υλοποιήθηκαν στα προϊόντα της εταιρείας. «Κατά την τελευταία τριετία, ο κύκλος εργασιών μας αυξήθηκε κατά 70% και υλοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15% του κύκλου εργασιών μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Εξαγορές και SingularLogic

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, o κ. Στασινόπουλος ανέφερε πως πέρα από την οργανική ανάπτυξη, είναι γνωστό ότι η Profile διερευνά την ανάπτυξη και μέσω εξαγορών. Οι σχετικές κινήσεις έχουν παγώσει επί του παρόντος λόγω της πανδημίας, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανάλογα και με την πορεία της συνολικής κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της SilgularLogic (το κοινοπρακτικό σχήμα Profile-Entersoft είναι ένα από τα τέσσερα που διεκδικούν την εξαγορά της θυγατρικής της MIG), ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται όχι για το κομμάτι των ERP συστημάτων (τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται ενεργά η Entersoft), αλλά για ένα κομμάτι του χρηματοοικονομικού λογισμικού και για λίγα έργα του δημοσίου.

Μέρισμα και αγορά ιδίων μετοχών

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Profile αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος 0,025 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που θα καταβληθεί στις 2 Ιουνίου (προηγήθηκε φέτος επιστροφή κεφαλαίου 0,045 ευρώ ανά μετοχή), καθώς και η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως ένα εκατ. τεμάχια μέσα στην επόμενη διετία σε εύρος τιμών μεταξύ 0,50 και 8 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v