Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκροτήθηκε σε σώμα του ΔΣ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι ενός έτους, δηλαδή από την 25-5-2020 έως και την 24-5-2021, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας το 2021.

Συγκροτήθηκε σε σώμα του ΔΣ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ" ανακοίνωσε ότι, μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που διεξήχθη στις 25 Μαίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα και καθορίστηκε η σύνθεση της νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, ως ακολούθως:

Ι. Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε σώμα.

Το νέο δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας που εκλέχθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαΐου 2020, η οποία όρισε και τα ανεξάρτητα μή εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 5 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα, ως ακολούθως:

Θεοδόσιος Παπαγεωργόπουλος του Παναγιώτη, Πρόεδρος Δ.Σ., Μή Εκτελεστικό Μέλος.
Δημήτριος Κυριακόπουλος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος.
Λάμπρος Βαρούχας του Δημητρίου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Κατσαρός του Γεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Σταύρος Βολουδάκης του Ευαγγέλου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Περικλής Σαπουντζής του Χρήστου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Σπυρίδων Κοκκόλης του Βασιλείου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Ευτύχιος Κοτσαμπασάκης του Γεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Γεώργιος Κατσάμπας του Αριστείδη, Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Νικόλαος Κουδούνης του Κωνσταντίνου, Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Ηλίας Στασινόπουλος του Νικολάου, Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Νικόλαος Γαλέτας του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Ναταλία Νικολαΐδη του Εμμανουήλ, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Thomas George Sofis του George, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Παναγιώτης Τσακλόγλου του Ομήρου, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι ενός (1) έτους, δηλαδή από την 25-5-2020 έως και την 24-5-2021, η οποία παρατείνεται, σύμφωνα με το άρθρο 85, παρ. 1, εδ. γ΄ του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας το 2021 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

ΙΙ. Σύνθεση της νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαίου 2020 απεφάσισε την εκλογή νέας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, με θητεία ίση με τη θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κατά τα ανωτέρω (υπό στοιχείο Ι), η οποία θα είναι επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και θα αποτελείται αποκλειστικά από δύο (2) Ανεξάρτητα Μή Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 4 του Ν. 3016/2002, όπως ισχύει, και τις λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, όπως διακριβώθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, και συγκεκριμένα, από τους κ.κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου του Ομήρου και Νικόλαο Γαλέτα του Ιωάννη, και από ένα (1) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το οποίο θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, κατά τη συνεδρίασή του για τη συγκρότησή του σε σώμα, εκ των μελών με την ιδιότητα του Μή Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, τηρουμένων των κριτηρίων της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει. Επιπλέον, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαίου 2020 αποφάσισε ο Πρόεδρος της νέας Επιτροπής Ελέγχου να οριστεί από τα μέλη της.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά τη συνεδρίασή του της 25ης Μαίου 2020, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα και τον καθορισμό των μελών του, ως Εκτελεστικών και Μή Εκτελεστικών, κατά τα ανωτέρω (υπό στοιχείο Ι), σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαίου 2020, και κατ΄ εξουσιοδότηση αυτής, όρισε ως τρίτο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας το Μή Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαο Κουδούνη του Κωνσταντίνου, αφού διακριβώθηκε ότι δύναται να μετέχει στην Επιτροπή Ελέγχου, δεδομένου ότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, ενώ, ως προς τα δύο (2) άλλα Ανεξάρτητα Μή Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. που μετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου και εκλέχτηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 25ης Μαΐου 2020, δηλαδή τους κ.κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου του Ομήρου και Νικόλαο Γαλέτα του Ιωάννη, διακριβώθηκε εκ νέου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Επιτροπή Ελέγχου, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει. Έτσι, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας απαρτίζεται από τα Ανεξάρτητα Μή Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κ.κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου του Ομήρου και Νικόλαο Γαλέτα του Ιωάννη, και το Μή Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, κ. Νικόλαο Κουδούνη του Κωνσταντίνου.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαΐου 2020, και κατ΄ εξουσιοδότηση αυτής, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, κατά τη συνεδρίασή της, της 25ης Μαΐου 2020, αποφάσισαν τον ορισμό του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας, κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου του Ομήρου, ως Προέδρου αυτής.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας απαρτίζεται από τους εξής:

Παναγιώτη Τσακλόγλου του Ομήρου, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου

Νικόλαο Γαλέτα του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μή Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

Νικόλαο Κουδούνη του Κωνσταντίνου, Μή Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας συμπίπτει με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το οποίο εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 25ης Μαΐου 2020, δηλαδή είναι ενός (1) έτους, από την 25-5-2020 έως και την 24-5-2021, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2021 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Τα ως άνω μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, και είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τους που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, και στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v