Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου

Προβλέπει την προμήθεια ποσοτήτων αερίου από φέτος έως και το 2020. Το μήνυμα του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία με την ελληνική εταιρεία για την προμήθεια φυσικού αερίου έκλεισε η Gazprom. Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα καλύπτει το διάστημα έως το 2030 και εκ μέρους της ρωσικής εταιρείας υπογράφεται από τον εξαγωγικό της βραχίονα.

«Αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της θέσης  της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Η Mytilineos ξεκίνησε από το 2017 να κάνει βραχυπρόθεσμες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom. Τότε ήταν η πρώτη χρονιά, ενώ οι προμήθειες της συνεχίστηκαν και τα επόμενα δύο χρόνια, το 2018 και το 2019.

Οι κινήσεις της αυτές, σε συνδυασμό και με τις αγορές ποσοτήτων και από άλλες πηγές, ιδίως LNG, την έχουν φέρει σε ένα μερίδιο της αγοράς πάνω από 40%, ενώ ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο αλλά και πολλές δικλείδες ενεργειακής ασφάλειας προκειμένου να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες κατανάλωσης της, όπως επίσης και τις εμπορικές της δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v