Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Απαιτείται σοβαρότητα και αλλαγή πολιτικής για τη ΔΕΗ

Τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση όγκου πωλήσεων κατά 9,3% και απώλεια μεριδίου της αγοράς από το 77,1% πέρυσι στο 70,1%, ενώ ο κύριος Χατζηδάκης έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "δωρεάν ιδιωτικοποίηση" και "εξυπηρέτηση συμφερόντων", καταγγέλλει.

Φάμελλος: Απαιτείται σοβαρότητα και αλλαγή πολιτικής για τη ΔΕΗ

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 δε δικαιολογούν θριαμβολογίες από τους κυρίους Χατζηδάκη και Στάσση, αλλά απαιτούν αντιθέτως σοβαρότητα και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής για τη ΔΕΗ», σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει ακόμη κανένα πλάνο για τη ΔΕΗ, την εταιρεία-πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος. Μοναδικό πλάνο της ΝΔ, οι υψηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τον Σεπτέμβριο του 2019, που αποτυπώνονται σε πολύ μικρότερη αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7,1% (80,7 εκατ. ευρώ), αλλά και σε μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική και απώλεια συνεπών πελατών.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση όγκου πωλήσεων κατά 9,3% και απώλεια μεριδίου της αγοράς από το 77,1% πέρυσι στο 70,1%, ενώ ο κύριος Χατζηδάκης έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "δωρεάν ιδιωτικοποίηση" και "εξυπηρέτηση συμφερόντων". Ας μάς απαντήσει λοιπόν ποιος ωφελήθηκε από την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εκτός από τους ανταγωνιστές της που τρίβουν τα χέρια τους και τα γαλάζια golden boys που προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να δικαιολογήσουν τους παχυλούς τους μισθούς.

Εκτός αν πανηγυρίζουν για τις θετικές επιπτώσεις εξωγενών και προσωρινών παραγόντων στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, δηλαδή τη σημαντική μείωση των τιμών φυσικού αερίου και τη χαμηλότερη χονδρεμπορική τιμή (Οριακή Τιμή Συστήματος) σε σχέση με την περσινή περίοδο. Και ενώ το ΥΠΕΝ και η ΔΕΗ δεν έχουν κάνει τίποτα για τη στήριξη της οικονομίας όσον αφορά το κόστος ενέργειας, στη δύσκολη στιγμή της επανεκκίνησης, μετά την πανδημία, παρατηρούμε μείωση των συνολικών επενδύσεων της ΔΕΗ στα 78,1 εκατ. ευρώ από τα 204,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, καθώς και μείωση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε 4,2 εκατ. ευρώ από 223 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σχετικά τέλος με τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί κωμικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κύριος Χατζηδάκης δεν μπορεί να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο πλάνο του για τη ΔΕΗ, το επιχειρησιακό σχέδιο-φάντασμα, το οποίο έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να μάς παρουσιάσει, το πλάνο του για τα νέα ΝΟΜΕ που διαπραγματεύεται με την Κομισιόν, όπως και το πλάνο απολιγνιτοποίησης που περιλαμβάνει μόνο ανεργία και αντικατάσταση της λιγνιτικής παραγωγής, με ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτό- φυσικό αέριο όχι από τη ΔΕΗ αλλά από ιδιώτες. Του συνιστούμε όμως να μην προχωράει σε προβολές της δικής του κατάστασης, με ψυχαναλυτικούς όρους, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v