Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης της Folli Follie

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μερίδας των ομολογιούχων, η οποία κόντρα στο κύριο σώμα των πιστωτών, ζήτησε την πτώχευση της εταιρείας.

Απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης της Folli Follie

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της Folli Follie, την οποία είχε ζητήσει μερίδα ομολογιούχων πιστωτών της, και η οποία εξ αναβολής συζητήθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της FF, Θ. Σοφό, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφαση που εκδόθηκε χθες, απέρριψε το αν λόγω αίτημα των Valartis International LTD και Darsi Investment Ltd.

Πρόκειται για σχήματα που κατέχουν το 0,87% του ομολόγου ελβετικού φράγκου εκδόσεως 2018 της Folli Follie και τα οποία κινήθηκαν κόντρα στο ad hoc γκρουπ ομολογιούχων της εταιρείας (τόσο των κατόχων Eurobond όσο και των κατόχων Swissbond), οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το όποιο πιθανό recovery.

Σημειώνεται ότι η FF στο μεταξύ έχει λάβει την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων πιστωτών της επί του σχεδίου αναδιάρθρωσής της και κατά πληροφορίες βρίσκεται στο τελικό στάδιο επικαιροποίησης του Term Sheet.

Δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινώσει πως αναμένει στο τέλος Ιουνίου την παράδοση των αναλυτικών καταστάσεων χρήσης 2018 και ακολούθως μέσα στον Ιούλιο του 2019, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας εκτιμούν ότι προωθείται και η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τυπική έστω εξυγίανση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η αίτηση πτώχευσης, η οποία είχε κατατεθεί από δύο ομολογιούχους πιστωτές της Εταιρείας και η οποία είχε συζητηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2020, απερρίφθη δυνάμει της υπ’ αριθμ. 305/2020 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίνοντας ότι ελλείπουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για την κήρυξη πτώχευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v