Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση επιδόσεων βλέπει η Space Hellas

H τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,065 ευρώ ανά μετοχή και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών. Αύξηση οικονομικών επιδόσεων παρά την πανδημία «βλέπει» για φέτος η διοίκηση της εισηγμένης.

Βελτίωση επιδόσεων βλέπει η Space Hellas

Αύξηση οικονομικών επιδόσεων παρά τις παρενέργειες της πανδημίας αναμένει για φέτος η Space Hellas, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκησή της, στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά με σαφώς ανοδικές προοπτικές, έχοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, και την προεργασία που είχε γίνει το 2019, καθώς είχαμε χτίσει ένα ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων. Η εκδήλωση της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα τη χρονική μετατόπιση κάποιων εργασιών μας. Έτσι, αναμένουμε αύξηση κύκλου εργασιών τόσο στο πρώτο εξάμηνο όσο και στο σύνολο της χρονιάς, με μια μεγαλύτερη ποσοστιαία συμμετοχή των έργων του δημοσίου στα συνολικά έσοδά μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Γιάννης Δουλαβέρης.

Ο κ. Δουλαβέρης επίσης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική ανάπτυξη που σημείωσε η Space Ηellas κατά την τελευταία δεκαετία, όπου παρά την οικονομική κρίση κατάφερε να συνδυάσει:

  • Μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών (μέση ετήσια απόδοση περιόδου 2010-2014 τα 42,5 εκατ. ευρώ, μέση ετήσια επίδοση 2015-2019 τα 60,2 εκατ. ευρώ).
  • Υλοποίηση υψηλών επενδύσεων (25 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2009-2019).
  • Δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών, που όχι μόνο χρηματοδότησαν τις επενδύσεις αλλά παράλληλα μείωσαν δραστικά τον δείκτη «καθαρό χρέος προς EBITDA» (από το 8,2 το 2009 σε λίγο υψηλότερο επίπεδο από το 1 πέρυσι).

Από την πλευρά του, ο CEO της εισηγμένης Γιάννης Μερτζάνης σημείωσε πως η πανδημία αναμένεται να αλλάξει νοοτροπίες και να επιταχύνει την αύξηση της ζήτησης σε τομείς που δραστηριοποιείται και αναπτύσσει συνεχώς η Space Ηellas, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr σχετικά με την πολιτική εξαγορών της εταιρείας και την περίπτωση της SingularLogic σημείωσε:

«Η πολιτική μας για επέκταση και μέσω εξαγορών άλλων εταιρειών δεν είναι καινούρια. Θέλουμε μέσω αυτών να συνδυάζουμε τις δυνατότητες που διαθέτει in house η Space Ηellas με τα πλεονεκτήματα των εξαγοραζόμενων εταιρειών. Μας ενδιαφέρει η συμπληρωματικότητα των εργασιών και εστιαζόμαστε στο IT.  Η SingularLogic δραστηριοποιείται σε ένα πολύ συμπληρωματικό αντικείμενο και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε δύο καλούς συνεργάτες (Entersoft και Epsilon Net) στην υπόθεση αυτή. Εμείς ενδιαφερόμαστε για συγκεκριμένους τομείς, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Τέλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν:

  • Η διανομή μερίσματος 0,065 ευρώ ανά μετοχή (καταβολή στις 15 Ιουλίου 2020).
  • Η διανομή από τα περυσινά κέρδη, ποσού 360 χιλιάδων κερδών, στο προσωπικό (δεν συμπεριλαμβάνονται τα μέλη του Δ.Σ.).
  • Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (για 24 μήνες, έως του 5% των συνολικών τίτλων και σε εύρος τιμών μεταξύ του 1,08 και των 10 ευρώ). Το προϋπάρχον σχετικό πρόγραμμα λήγει μέσα στον Ιούνιο, χωρίς η εταιρεία να έχει προχωρήσει σε αγορές ιδίων τίτλων.

Να σημειωθεί ότι τα θέματα της γενικής συνέλευσης ψηφίστηκαν από το 100% των παριστάμενων μετόχων (ποσοστό απαρτίας 75,49%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v