Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την Covid-19

Πώς επηρεάζονται οι τρεις δραστηριότητες της εισηγμένης εταιρείας από την πανδημία covid-19. Η μεγάλη ταμειακή εισροή της προηγούμενης χρονιάς και το υψηλό θετικό καθαρό ταμείο της.

Centric: Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την Covid-19

Αξιοσημείωτες είναι οι επιπτώσεις που θα υποστεί φέτος η Centric από την πανδημία covid-19, πλην όμως σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται κίνδυνος συνέχισης των δραστηριοτήτων της, λόγω και της υπερβάλλουσας ρευστότητας που χαρακτηρίζει την εισηγμένη εταιρεία.

Ειδικότερα, η Centric δραστηριοποιείται σε τρία μέτωπα:

Πρώτον, στον τομέα της εν πλω ψυχαγωγίας (υπηρεσίες καζίνο και video games σε πλοία), όπου η θυγατρική εταιρεία του ομίλου έχει αυξήσει τον αριθμό των συνεργαζόμενων πλοίων επί των οποίων προσφέρει τις υπηρεσίες της. Τα πλοία αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Πρώτον, στα κρουαζιερόπλοια τα οποία δεν έχουν ακόμη επανεκκινήσει τη δραστηριότητά τους λόγω της πανδημίας (με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδα του ομίλου) και δεύτερον, σε εκείνα που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική θάλασσα στα οποία η δραστηριότητα της εισηγμένης αναμένεται να πληγεί μεν, αλλά σε σαφώς μικρότερο βαθμό.

Δεύτερον, στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων με κυριότερο περιουσιακό στοιχείο την ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ξενοδοχείου στη Μύκονο (πέρυσι, είχε αγοραστεί και όμορο οικόπεδο, με αποτέλεσμα η μονάδα να έχει απ’ ευθείας πρόσβαση στη θάλασσα). Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα ξεκινήσει τη φετινή του λειτουργία από την 1η Ιουλίου, επιδιώκοντας να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερο από το χαμένο έδαφος του πρώτου εξαμήνου και κάτω από τους περιορισμούς του μειωμένου τουριστικού ρεύματος. Επίσης, η Centric διαθέτει και ακίνητο στα Βριλήσσια, το οποίο εκμισθώνει.

Και τρίτον, στο χώρο της εστίασης μέσα από την αλυσίδα Chicken Stories. Αναμφίβολα, η φετινή πορεία της αλυσίδας έχει επηρεαστεί αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση εξ’ αιτίας της πανδημίας. Να σημειωθεί ακόμη και πριν την έλευση της covid-19, υπήρχε προβληματισμός στην εταιρεία για το αν και με ποια μορφή θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα, οπότε το θέμα θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος σε κάποια μελλοντική στιγμή.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, δεν τίθεται κανένα πρόβλημα συνέχισης της δραστηριότητας για την εταιρεία, καθώς η εισηγμένη εταιρεία διατηρεί πολύ υψηλό θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις). Ειδικότερα, στις 30/6/2019 το ποσό αυτό προσέγγιζε τα 14 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια η Centric εισέπραξε άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ (τα πέντε εξ’ αυτών θα λογιστούν ως έκτακτο κέρδος στη χρήση του 2019), λόγω των όρων που προέβλεπε η προ ετών συμφωνία «εκχώρησης» της δραστηριότητας της εισηγμένης στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

Η συμφωνία προέβλεπε ένα αρχικό τίμημα 14,4 εκατ. ευρώ (εισπράχθηκε) και εν συνεχεία τρεις άλλες καταβολές (10 εκατ., 5 εκατ. και 5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα), υπό την αίρεση ότι η εκχωρηθείσα δραστηριότητα θα σημείωνε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα επιδόσεις που θα υπερέβαιναν προσυμφωνηθέντα επίπεδα κύκλου εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v