Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε deal με JP Morgan για τους απλήρωτους λογαριασμούς η ΔΕΗ

Η επιχείρηση είναι κοντά στη διάθεση λογαριασμών που έχουν μείνει απλήρωτοι έως και 60 μέρες, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στην JP Morgan. Τι έσοδα προσδοκά από τη συναλλαγή. Στο σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΗ οι αποφάσεις.

Κοντά σε deal με JP Morgan για τους απλήρωτους λογαριασμούς η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι κοντά σε συμφωνία για πώληση απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ στην JP Morgan, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο ξεχωριστές πηγές.

Η ΔEΗ είναι αντιμέτωπη με απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 2,7 δισ. ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια τιτλοποίησης και πώλησης σε επενδυτές.

Η επιχείρηση αναμένεται να αντλήσει έσοδα ύψους 200-250 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγή, με την τιτλοποίηση να περιλαμβάνει λογαριασμούς ρεύματος που έχουν μείνει απλήρωτοι έως και για 60 μέρες. Σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Σ. της ΔEΗ.

Η ΔEΗ επιχειρεί να τιτλοποιήσει και να πουλήσει ακόμη ένα πακέτο απλήρωτων λογαριασμών, για περίοδο μεγαλύτερη των 90 ημερών, που θεωρούνται μη εξυπηρετούμενοι, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, με τη συναλλαγή να εκτιμάται ότι θα ολοληρωθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v