Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Όχι» Χατζηδάκη σε μισθολογικά αιτήματα της ΓΕΝΟΠ

Την άρση του πλαφόν στις υπερωρίες και την επιστροφή της μεγάλης έκπτωσης στα τιμολόγια ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ, ζήτησε η ΓΕΝΟΠ από τον υπουργό ΠΕΝ. Αρνητική η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη. Θετικός σε αιτήματα για μετακινήσεις του προσωπικού.

«Όχι» Χατζηδάκη σε μισθολογικά αιτήματα της ΓΕΝΟΠ

Τα θέματα των μετακινήσεων των εργαζομένων των λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων της ΔΕΗ που πρόκειται να κλείσουν συζήτησε αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τον υπουργό την άρση του πλαφόν στα μισθολόγια (υπερωρίες) αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης 70% στα τιμολόγια ρεύματος που απολάμβανε το προσωπικό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων, ενώ αντίθετα ήταν θετικός στο να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στην ευελιξία για τις μετακινήσεις προσωπικού από τις λιγνιτικές και πετρελαϊκές μονάδες των νησιών που θα κλείσουν προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΓΕΝΟΠ φέρεται να ζήτησε την επαναφορά των δύο εταιριών Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης στον όμιλο της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει ευκολία στη μεταφορά των εργαζομένων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωση του μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε: "Απάντησα στα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ με την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και τα αποτελέσματά της στη ΔΕΗ. Και αυτή είναι θετική για τους εργαζομένους΄. Πέρυσι η ΔΕΗ", συνέχισε ο υπουργός, ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Πήρε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας, επανέρχεται στην κερδοφορία και η μετοχή της αυξάνεται σημαντικά. Η ΔΕΗ είναι στο σωστό δρόμο", κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v